Welkom! Ik ben Lieselot.

Ik geloof dat mensen hun eigen weg moeten banen, hun eigen wijzerzin moeten volgen. Dat gaat op voor alle aspecten in het leven, maar zeker ook voor een job. Al te vaak kiezen mensen voor een baan gebaseerd op wat anderen zeggen dat bij hen past, of op basis van een diploma, of op basis van ‘wat hoort' ... Wanneer je durft te luisteren naar wat je zelf echt wil, werk je echter met meer zin en met meer zingeving. Het maakt dat je wijzer in het leven staat.

Jobcoach Lieselot

Mijn achtergrond

Ik genoot de opleiding Master in Toegepaste Economische Wetenschappen, optie Personeel en Organisatie. Ik wist op mijn 18 jaar dat ze “iets wilde doen met de mens en organisatie”, deze studie sloot daar perfect bij aan.

Ik startte mijn carrière in 2007 binnen de rekruteringssector. Zeven jaar werkte ik als rekruterings- en selectieconsultant bij Hudson. Samen met mijn gezin verhuisde ik in 2014 naar Londen, waarbij ik besliste om mijn loopbaan een andere wending te geven, richting training en coaching. Ik maakte gedurende 4 jaar deel uit van het Learning en Development departement bij Allegis Group International – tevens een rekruteringsorganisatie – als senior trainer en coach. In al die tijd heb ik een ruime ervaring en expertise opgebouwd van de arbeidsmarkt gecombineerd met het (h)erkennen en ontwikkelen van talenten van mensen.

Sinds 2018 werk ik als freelance loopbaancoach in de regio Kortrijk vanuit Wevelgem en Kortrijk.

Ik krijg energie van

Oprechte gesprekken, van wanneer mensen een “aha-ervaring” hebben tijdens coaching gesprekken, van wandelingen in de natuur, van lopen, van wroeten in de aarde.

Mijn specialisatie binnen loopbaanbegeleiding

Typisch aan mij is dat ik de vertaalslag van de interne wijzerzin, het intern kompas naar concrete handvaten maak. Dit laat zich zien in het actieplan met verschillende pistes die dikwijls voort komt als resultaat uit de coaching.

Mijn motto (als coach)

‘Loopbaan. Mag het af en toe ook eens een wandel-pad zijn? Zonder haast.’

Overig

  • Moestuinier
  • Beeldjesmaker
  • Ik speel graag met taal
  • Mama
  • Ervaring met mantelzorg in het kader van psychisch lijden
  • In mijn jonge jaren: feestpraeses

Contacteer me

Lieselot Nollet
+32 489 22 15 01
 lieselot@wijzer-zin.be
www.wijzer-zin.be
Connecteer met me via LinkedIn

Enkele referenties

Na een foute carrièreswitch kwam ik bij Lieselot terecht voor loopbaanbegeleiding. Lieselot is heel positief ingesteld en drukt je zachtjes met de neus op de feiten. Door het luidop meedenken en het wijzen op de zaken die je zegt, haalt ze (denk)beelden naar boven waar je je niet bewust van was. Lieselot probeert geen ideeën aan je op te dringen en dat vond ik heel bijzonder. Ze had niet de neiging om "mijn" waarheid om te buigen naar "de" waarheid, maar alleen om deze sterker naar voren te brengen zodat ik zelf nog beter wist waar ik naartoe wou met mijn loopbaan. Voor Lieselot hield de loopbaanbegeleiding niet op na het uurtje samen zitten. Ze dacht met me mee en zocht informatie op die voor mij (meer dan) nuttig waren zodat ik kon uittesten wat we reeds besproken hadden. Na de sessies met Lieselot ben ik opnieuw veranderd van werk. Deze keer had ik de tips van Lieselot om uit te kijken naar de voor mij ideale job. We zijn ondertussen anderhalf jaar verder en ik hou met hart en ziel van mijn job. Bedankt Lieselot!

Delphine Demaeght
Delphine Demaeght

Ik heb Lieselot ervaren als een sympathieke vrouw die zeer goed kan luisteren en zeer snel een analyse kan maken van iemand. Ze stelt de juiste vragen, laat de mensen babbelen en stuurt doorheen het verhaal bij in de richting die je wil horen/weten door de juiste vragen te stellen doorheen de redevoering van de coachee. Het werkt ook best wel confronterend om door Lieselot geanalyseerd te worden. Na een uur had ze al in grote lijnen door wie ik was. Ik vond dit zeer knap en indrukwekkend, ze wist de vinger op de wonde te leggen van enkele zaken die ik onbewust wist, maar waar ik misschien liever niet face to face mee geconfronteerd wilde worden. Enkele oneliners neem ik ook mee voor de rest van mijn leven. 'Moet ik nu doen' speelt vaak door mijn hoofd omdat alles van mijn probleem in deze quote zat vervat. Ik vind het ook knap dat ze werkelijk haar droom heeft.

Jurgen De Braekeleer
Jurgen De Braekeleer

Lieselot is geïnteresseerd in de cliënt als persoon en in zijn werk. De cliënt voelt zich ongedwongen uitgenodigd tot een open gesprek. Lieselot kan zich makkelijk verplaatsen in de situatie van de persoon. Zij is bereid écht te helpen en een handelingsplan aan te reiken die de cliënt verder kan helpen. Lieselot kan op een duidelijke en overtuigde manier stappen aanreiken die de cliënt geruststelt. Zij heeft een duidelijk doel voor ogen maar blijft heel toegankelijk door haar empathisch vermogen en haar aanmoedigingen. Ondanks haar rijke ervaring is zij niet vooringenomen of bevooroordeeld. Ze weet iemand boven zichzelf uit te tillen.

Dirk Berghman
Dirk Berghman