Welkom! Ik ben Niké.

Ik geloof dat jij uniek bent en dat er voor jou een job bestaat die het beste in jou naar boven brengt. Daarvoor is het belangrijk dat er een juiste afstemming is tussen jouw takkenpakket, vaardigheden, werk- en gezinscontext. Soms is het nodig om op zoek te gaan naar wat die ideale afstemming betekent en wat je daar op dit moment voor nodig hebt. Daar wil ik je graag bij helpen.

Eerst brengen we in kaart wat je met een loopbaanbegeleiding wil bereiken. Nadien volgt een op maat gericht traject. Hierbij focussen we op concrete oplossingen en inzichten die jij nodig hebt en waarmee je direct actie kan ondernemen. We brengen met andere woorden verandering teweeg in de richting die jij zelf wilt!

Jobcoach Niké

Mijn achtergrond:
Ik ben afgestudeerd als klinisch psychologe voor volwassenen. In 2011 startte ik mijn zelfstandige praktijk waar ik vaak in contact kom met burnout, stress- of andere werkgerelateerde problemen zoals onzekerheid, perfectionisme, …. Daarnaast merk ik dat veel mensen het moeilijk hebben met het afstemmen van hun work-life balance of nood hebben aan het verfijnen van vaardigheden die ze op de werkvloer kunnen gebruiken zoals communicatie, grenzen stellen, assertiviteit, …. In mijn job als werknemer heb ik ook 8 jaar ervaring opgebouwd als leidinggevende. Hierbij stond het begeleiden van zowel individuen als teams centraal.

Ik krijg energie van:
Samen op weg gaan en tot persoonlijke oplossingen en/of inzichten komen. Hierdoor ontstaat ruimte voor verandering en groei. Getuige mogen zijn van mensen in evolutie en ze zien bereiken wat ze voor ogen hadden, geeft me voldoening en energie.

Mijn specialisatie binnen loopbaanbegeleiding:
Iedereen is welkom want ongeacht je leeftijd, positie binnen je bedrijf of takenpakket: je kan altijd iets bijleren over jezelf!

Door mijn achtergrond als klinisch psychologe begeleid ik geregeld mensen met loopbaanvragen die betrekking hebben op:

  • Work-life balance
  • Omgaan met stress
  • Communicatie
  • Assertiviteit (grenzen stellen, omgaan met of geven van feedback, opkomen voor je mening,…).
  • Reïntegratie op het werk na burnout, depressie of een andere langdurige werkverwijdering
  • Heroriëntering naar een nieuwe werkplek
  • Zelfvertrouwen en empowerment
  • Persoonlijke ontwikkeling, zelfkennis en authenticiteit
  • Inzichten in talenten en valkuilen (en hoe je hiermee kan omgaan op het werk)
  • Perfectionisme en controle

Mijn motto als coach:
Samen ontdekken we voor jou de juiste manier om (opnieuw) verbinding te maken met alle delen van jezelf. Zo word je terug in je kracht gezet!

Soms voelen we dat er ‘iets’ niet klopt. Het is dan de kunst om voelen, denken en handelen weer op één lijn te krijgen. Als dat gebeurt, voel je dat het juist zit! Je weet weer wie je bent, wat je belangrijk vindt en waar je naartoe wilt. Van daaruit vind je de kracht die jij nodig hebt om weer de juiste richting op te gaan en de nodige beslissingen te nemen voor jezelf.

Leuk om te weten:
Aangezien ik het belangrijk vind om zelf voortdurend bij te leren, volg ik momenteel een 4-jarige postgraduaatopleiding relatie- gezins- en systeempsychotherapie. Dit zorgt ervoor dat ik dingen soms breder en vanuit verschillende perspectieven kan bekijken. Naast psychologe en loopbaancoach ben ik getrouwd en mama van 2 jonge kindjes.

Contacteer me:
Niké Mertens
+32 471 10 74 94
mertens.nike@gmail.com
www.psycholoogbouwel.be