Welkom! Ik ben Tessa.

Als loopbaancoach begeleid ik je in een ontdekkingstocht naar wat je graag doet, wat je goed kan, en wat een job voor jou echt waardevol maakt. Ik daag je uit om je eigen potentieel te benutten en bewust te kiezen voor de job en werkomgeving die bij jou passen.

Jobcoach Tessa

Mijn achtergrond:
Ik volgde een opleiding tot handelsingenieur en ging aansluitend aan de slag bij een internationale consultancy firma. Daar kwam ik voor het eerst in aanraking met Change Management.

Al snel groeide mijn interesse voor mens-gerelateerde onderwerpen en ik besloot na 4 jaar de overstap te maken naar HR. Daar heb ik nu ruim 20 jaar ervaring in opgebouwd. Na gecertifieerde bijscholingen ben ik sinds een aantal jaren ook actief als bemiddelaar, professioneel coach en hartcoherentietrainer.

Vanuit deze verschillende invalshoeken besef je heel snel hoe belangrijk het is om een job te mogen uitvoeren die je gelukkig maakt en hoe sterk de impact is van het type werkomgeving op je gemoed.

Ook ik had het gevoel nog ‘iets’ te missen. Door gezondheidsproblemen werd ik gedwongen mijn tempo af te remmen en ondervond ik zelf hoe sterk veerkracht bepaald wordt door de mind-set. Sindsdien begeleid ik ook anderen naar bewuster denken en handelen.

Ik krijg energie van:
Ik haal de grootste voldoening uit mijn job als mijn klanten door hun eigen potentieel te herontdekken, opnieuw authentiek functioneren en rust vinden in hun huidige of een nieuwe job.

Mijn specialisatie binnen loopbaanbegeleiding:
Aan de hand van gesprekken en een rugzak vol technieken, breng ik mijn klanten snel tot een glashelder inzicht van welke overtuigingen hen beperken en hoe deze hun gedrag beïnvloeden. Daarnaast geef ik mijn klanten heel wat praktische tips mee om beter voor zichzelf te zorgen: zowel rust als beweging inplannen op een manier die de klant ligt. Met de juiste ademhalingsoefeningen (hartcoherentie) houden we ook de stress onder controle.

Mijn motto (als coach):
Als je dicht bij jezelf blijft, kom je verder

Overig:
Tijdens een eerste telefonisch contact bespreken we wat je wil bereiken met het coaching traject en bepalen we samen de aanpak die het beste bij jou past.

We zoeken naar het knooppunt van wat je graag doet, wat je goed kan, welke waarden je wilt uitdragen én waar je uiteraard voor betaald kunt worden. Hiervoor kijken we even terug op je verleden, zoomen we in op je huidige situatie en onderzoeken we hoe je het best kunt kiezen voor de job en de omgeving die bij jou passen. We kijken hierbij naar wat je sterktes en ontwikkelkansen zijn en hoe je concrete resultaten kunt bereiken.

We gaan aan de slag via gesprekken, via opdrachten die je thuis voorbereidt en via inzet van ons netwerk.

Contacteer me:
Tessa De Buysere
+32 478 32 61 35
tessa@dialogisch.be
www.consilia.be
Connecteer met me via LinkedIn