Welkom! Ik ben Usha Charlot.

Wil je meer helderheid over de volgende stap in je loopbaan? Als loopbaanbegeleider én natuurcoach help ik je in contact te komen met jouw eigen natuur. Je (her)ontdekt je talenten, versterkt je zelfvertrouwen en krijgt voedende inzichten. Je leert jezelf beter kennen, ervaart meer rust en kan beter voelen wat echt bij jou past. Daardoor kun je de juiste acties ondernemen en ontstaan er positieve veranderingen in je loopbaan. Zo ervaar je meer balans in je leven en meer tijd, rust en energie om de dingen te doen die je graag doet.

Jobcoach Usha Charlot

Mijn achtergrond:
Ik ben opgeleid tot natuurgeneeskundig therapeut (Hogeschool Hippocrates 2002-2008) en natuurcoach en heb veel ervaring in het begeleiden en coachen van mensen met loopbaan en levensvragen. Ik heb mijn werkervaring opgedaan zowel als zelfstandig ondernemer als HR coördinator in loondienst. Ik heb een holistische kijk op de wereld en geloof in de eigen kracht en inzichten van mensen. Vrijheid, creativiteit, verbinding en authenticiteit zijn woorden die bij mij passen en die weerspiegelen in mijn werk.

Ik krijg energie van:

Natuur, verbinding, creativiteit en avontuur.

Ik geniet ervan als ik je op ‘een down to earth’-manier kan begeleiden om trouw te zijn aan jezelf, meer balans te vinden en in je authentieke kracht te staan.

Zo kun je beter keuzes maken vanuit respect voor je eigen waarden en een zinvolle bijdrage leveren aan de organisatie waarbinnen je werkt of je eigen onderneming.

Mijn specialisatie binnen loopbaanbegeleiding:

  • persoonlijk leiderschap
  • empowerment en zelfvertrouwen
  • inzicht in talenten en valkuilen
  • persoonlijke ontwikkeling, zelfkennis en authenticiteit.
  • work-life balance
  • preventie burn-/bore-out
  • re-integratie na langdurige afwezigheid
  • perfectionisme en controle
  • inzicht in visie en missie bij (startende) ondernemers
  • culturele diversiteit

Mijn motto (als coach):
Step into your true nature!  Weet wie je bent, ken je talenten, valkuilen en dromen en durf trouw te blijven aan jezelf en zo authentiek in het leven te staan.

Waarom coaching in de natuur?
We hebben drukke levens, er wordt veel van ons verwacht en we verwachten ook veel van onszelf. Vaak ben je zo druk bezig dat je de verbinding met jezelf en de natuur om je heen helemaal kwijt raakt.  Het ritme van de natuur ons kan helpen om weer verbinding te maken met onze eigen innerlijke natuur. Daarbij gebruik ik o.a. elementen uit de natuur (een steen, boom, blad) als symbool om dilemma’s en gevoelens zichtbaar te maken. Die natuurlijke elementen helpen om op een andere manier naar een vraagstuk te kijken en zo tot inzichten te komen. Ik betrek de natuur dus echt in de behandeling. Vandaar dat ik er de voorkeur aan geef om (een gedeelte van) de loopbaanbegeleiding buiten in de natuur te doen, maar het kan ook zeker binnen.

Behalve van alles wat de natuur ons biedt, maak ik ook gebruik van systeemopstellingen, visualisaties en creatieve werkvormen. Al naar gelang de behoefte.

Contacteer me:
Usha Charlot Henning
+32 474 93 68 67
info@insidenature.be
https://www.insidenature.be
Connecteer met me via LinkedIn