Interne loopbaanbegeleiding

De juiste persoon op de juiste plek zetten binnen je onderneming is een voortdurende puzzel. De medewerker evolueert, het team evolueert, de organisatie evolueert en de wereld evolueert. Momenteel sneller dan ooit. Bij Dialogisch bieden we interne loopbaanbegeleiding voor bedrijven aan. Zo helpen we je om de puzzelstukjes in elkaar te laten passen.

Waarom?

Als bedrijf ga je altijd op zoek naar de ideale match tussen werknemers en hun job. Want iemand die z’n talenten en enthousiasme in z’n job kan steken, is gelukkiger en levert beter werk. Helaas worden werknemers vaak niet optimaal ingezet. En dat merken we vaak genoeg tijdens onze coachings. Werkgevers vertellen ons dat die ene persoon die zijn of haar werk altijd zo goed en gedreven uitvoerde, zich nu ongelukkig voelt en daardoor minder presteert. Of er kloppen mensen bij ons aan voor jobcoaching die perfect binnen hun huidige bedrijf hadden kunnen blijven werken, als ze waren ingezet op basis van hun talenten. Daar willen we verandering in brengen.

Je laten ondersteunen bij de interne mobiliteit binnen je bedrijf?

Onze aanpak

We zijn er rotsvast van overtuigd dat elke organisatie zou moeten werken vanuit het potentieel van haar medewerkers. Dat ze hen moet versterken in hun competenties en op zoek moeten gaan naar een takenpakket dat aansluit bij de talenten, drijfveren en added value van de persoon in kwestie.

Vroeger probeerden ondernemingen een persoon in een functie te forceren: dit hebben we nodig en jij mag daarvoor zorgen. Het proces ging dan van buiten naar binnen. Tegenwoordig wordt er – gelukkig – veel meer gewerkt vanuit potentieel. Waar liggen de talenten van de medewerker, waar liggen de drijfveren, welke toegevoegde waarde heeft deze persoon te bieden en hoe kunnen we de functie daaraan aanpassen. Het proces heeft zich nu dus omgekeerd en gaat van binnen naar buiten. En dat heeft alleen maar voordelen. Want een medewerker die doet wat hij graag doet en goed kan, wordt de meest trouwe medewerker.

Voor wie?

  • Medewerkers die hebben aangegeven een nieuwe stap te willen zetten, hun grenzen willen verleggen of goesting hebben om een keer een andere job in te vullen
  • Teams waarvan de taakverdeling momenteel niet optimaal is. We herbekijken de verdeling van de taken vanuit de unieke talenten van elk teamlid en leggen de puzzel op basis van taken en talenten

Praktisch

  • Intakegesprek
  • Coachtraject voor een volledig team of een individuele medewerker
  • Inclusief talentenanalyse en indien nodig gedragsprofielanalyse
  • Bij jou op kantoor of op een van onze coachlocaties

Wat levert het je op?

  • De juiste persoon op de juiste plek
  • Gemotiveerde medewerkers die hun talenten ten volle kunnen inzetten
  • Het verloop in je bedrijf neemt af

Wil je meer weten? Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek. We luisteren en denken graag met je mee.