Loopbaancoaching in Olen

Jobcoach Niels Van Steenvoort

Welkom!

Hallo, ik ben Niels Van Steenvoort

Ik ben een loopbaanbegeleider uit Olen en een echte optimist. Ik noem mezelf ontdekkingsbegeleider en autonomie-bevorderaar. Want dat is mijn doel: jou begeleiden bij het ontdekken van voldoening en betekenis in je (levens)loopbaan én je aanmoedigen om zelf je leven in handen te nemen. Ik hecht veel waarde aan een gezonde levensstijl, want lichaam en geest zijn onlosmakelijk verbonden.

Hoe kan ik je helpen?

Leer me beter kennen

Als loopbaanbegeleider specialiseer ik mij in het ondersteunen van werknemers bij het ontdekken van hun unieke talenten en kwaliteiten, het vinden van hun waarden en normen en het begeleiden bij het bereiken van werkgeluk en duurzaam werk. Dit vanuit een oprechte interesse in ieder mens en ieders potentieel tot zelfontplooiing. Hierbij richt ik mij niet alleen op loopbaanbegeleiding, maar ook op persoonlijke begeleiding, stressmanagement, en persoonlijke ontwikkeling.

Verder implementeer ik, als gecertificeerd sportcoach, sportvoedingsadviseur en sportpsycholoog, beweging, sport en een gezonde levensstijl in mijn coaching. Door de symbiose tussen fysieke gezondheid en coaching, versterken ze elkaar en bevorderen ze het welzijn op mentaal niveau. Samen streven we naar de juiste balans voor een zelfverzekerd en doelgericht leven.

Mijn reis als loopbaancoach

Professionele ervaring

 • Eigenaar en loopbaancoach, stresscoach, persoonlijke ontwikkelings- en sportcoach bij Day One Coaching
 • Trainer bij Grow Strong
 • Arbeids- en algemeen welzijnscoach voor jongeren bij Arktos vzw
 • Trainer en arbeidscoach bij Obelisk NV
 • Vrijwilligerscoach en coördinator sociale projecten bij Sociaal Huis Stabroek

Opleidingen

 • Bachelor sociaal werk
 • Professioneel loopbaancoach bij Better Minds
 • Sportcoach, sportpsycholoog en (sport)voedingsdeskundige bij Centrum voor Avondonderwijs
 • Human Being Management – MyHBM Center
 • Inspirerend Coachen – Arktos vzw

Specialisaties

 • Loopbaanbegeleiding
 • Stresscoaching
 • Jongeren- en studiecoach
 • Re-integratie na een periode van ziekte
 • Sportcoaching
 • Mental Performance Coaching
 • Zelfvertrouwen
 • Assertiviteit

Zij volgden al jobcoaching in Olen

Wat anderen zeggen over Niels Van Steenvoort

"Na een woelig parcours, zowel op werk als privé, kwam ik bij Niels aankloppen. Ik had nog maar weinig zelfvertrouwen in mijn eigen kunnen en beslissingen om te blijven hangen in een job of te veranderen werden vooral uit angst genomen. Niels gaf me meer inzicht in mijn gedachten, en vooral in het feit dat ik hier zelf wel vat op heb/had. Ik voelde me eindelijk begrepen en begon daardoor bewust en onbewust de verschillende technieken uit de sessies toe te passen in het dagelijkse leven. Ook na het veranderen van job volgt hij me op om valkuilen en twijfels samen te analyseren en mijn zelfvertrouwen verder op te bouwen."
Dana V.
"Niels heeft mij als loopbaanbegeleider enerzijds meer inzicht gegeven over mezelf als individu en collega om verder te kunnen groeien in competenties & anderzijds me leren omgaan met onvermijdelijke - maar nog steeds liever te vermijden ;-) - situaties op de werkvloer. Zijn professionele, gestructureerde en enorm heldere aanpak wil ik hier dan ook zeker in de verf zetten. Al snel werd door zijn vraagstelling en perfect parafraseren duidelijk waarop we gericht konden werken tijdens de sessies. Step by step, one day at a time. Die aangeleerde mindset hou ik in het achterhoofd om te blijven ontwikkelen. Bedankt!"
Willem A.
"Niels heeft mijn loopbaancoachingstraject tot een waar succes gemaakt. Zijn aangename, warme, en professionele aanpak, gecombineerd met duidelijke deskundigheid, hebben me verhelderende tools en technieken geboden. Zijn luisterend oor gaf richting en duidelijkheid in een periode waarin dit ontbrak. Bedankt, Niels!"
C. D.
Niels - Mijn grootste kracht

Waar ik energie van krijg?

Een kijkje in mijn wereld

In mijn coachings- en trainingsuniversum vind ik kracht in mijn diepgewortelde passie voor persoonlijke ontwikkeling, communicatie, werkgeluk en groepsdynamiek. Mijn benadering is doordrenkt van inclusiviteit, waarbij ik elk individu met oprechte nieuwsgierigheid tegemoet treed.

Mijn interesse gaat verder dan het individu; het draait om het verkennen en versterken van de collectieve kracht binnen groepen. Beweging is voor mij niet slechts fysieke activiteit, het symboliseert de gedeelde reis die we ondernemen. Verbinding, duurzaamheid en beweging blijven de drijvende krachten in mijn aanpak. Ik ben iemand die dan ook zelf enorm veel energie haalt uit sport en actief bezig zijn.

Daarnaast beschouw ik mezelf ook als een creatieve ziel, het luisteren naar en maken van muziek dient als betekenisvolle energie-en rustgever.

Met een intrinsieke nieuwsgierigheid en een optimistische aard geloof ik in een gezonde levensstijl als bron van mentale en fysieke energie. Ik hecht ook enorm veel waarde aan duurzaamheid en respect voor alles wat leeft en beweegt. Ik ben dan ook al geruime tijd veganist en ik zie dit niet enkel als een voedingskeuze, maar als een levenswijze. Daarnaast ben ik gefascineerd door de psyche van de mens en vind ik het belangrijk om mezelf voortdurend te blijven ontwikkelen en ontplooien.

De grootste kracht in mijn leven, die haal ik ongetwijfeld uit mijn vrouw en zoontje.

Mijn levensmotto weerspiegelt mijn diepgaande overtuiging: ‘Samen op zoek naar de beste versie van jezelf’, waarin de kracht van collectieve groei en zelfontdekking centraal staat.

Gratis en vrijblijvend kennismaken?

Ben je klaar voor nieuwe inzichten in je loopbaan? Vul het formulier in en ik neem binnen de week contact met je op voor een gratis kennismakingsgesprek.

Loopbaanbegeleiding in Olen volgen?

Zo verloopt het traject

 1. We starten met een gratis kennismakingsgesprek waarin je al je vragen kan stellen en ik je uitleg hoe ik te werk ga.
 2. Voel je een klik? Dan plannen we de het eerste coachgesprek in. Ik werk altijd op maat en in samenspraak met jou. Gemiddeld duurt een traject loopbaanbegeleiding 4 tot 12 weken. We volgen jouw tempo. Het kan trager of sneller gaan naargelang jouw behoeften en noden.
 3. Het resultaat van onze gesprekken? Heldere inzichten over wie je bent en wat je wil, het zelfvertrouwen om werk te maken van jouw versie 2.0 én een concreet plan richting meer werkgeluk.
Loopbaancheques van de VDAB

Voordelige jobcoaching in Olen

Ontdek de loopbaancheques van VDAB

Omdat Dialogisch door de VDAB erkend is als loopbaancentrum, kan je bij onze loopbaancoaches de VDAB-loopbaancheques gebruiken. Voor 7 uur loopbaancoaching betaal je dan € 90. Niet slecht voor zo’n kostbaar traject, toch?

Je bent welkom in mijn praktijk of online