Terug aan het werk na ziekte

Langdurige ziekte kan iedereen overkomen. Het kan je leven voor langere tijd beheersen, waardoor andere zaken, zoals werk, tijdelijk naar de achtergrond schuiven. Wanneer je je stilaan beter voelt, stel je jezelf waarschijnlijk de volgende vraag: hoe ga je terug aan het werk na ziekte? Het antwoord: je hoeft het niet alleen te doen! Onze gecertifieerde loopbaanbegeleiders ondersteunen je tijdens het hele proces van terugkeer naar het werk.

Wil je terug werken na ziekte? Bespreek het!

Terug werken na ziekte kan een uitdaging zijn. Jij bent veranderd, je omgeving is veranderd. En dit heeft impact op de terugkeer naar je werk. Hoe langer je afwezig bent geweest van je werk, hoe moeilijker het kan zijn om terug te keren. Daarom is het allerbelangrijkste: praat erover. Met je omgeving, je huisarts, je werkgever en je arbeidsgeneesheer. En met een van onze loopbaanbegeleiders. 

Loopbaanbegeleiding bij werkhervatting na ziekte

Loopbaanbegeleiding na een periode van langere afwezigheid op het werk kan je helpen om de draad weer op te pakken en je terugkeer naar de werkvloer te vergemakkelijken. We kijken naar wat jij nodig hebt om op een goede manier na ziekte terug aan het werk te gaan.

Loopbaanbegeleiding bij Dialogisch is altijd een traject op maat. Volgende thema’s kunnen op de agenda staan:

 • Kan en wil ik terug naar mijn huidige werkgever en huidige job?
 • Op welke manier kan ik stapsgewijs terug aan het werk?
 • Wat zijn de mogelijkheden voor aangepast werk na ziekte?
 • Wat zijn de mogelijkheden van progressieve werkhervatting?
 • Wat zijn mijn vaardigheden en talenten?
 • Wat is er veranderd in mijn kijk naar werk?
 • In hoeverre kan werk bijdragen aan zingeving?
 • Waar ligt mijn goesting? Wat zou ik graag doen?
 • Hoe behoud ik de juiste balans tussen werk en privé?
 • Welke jobs zouden beter bij mij passen?

Twijfel je om loopbaancoaching te volgen?

Je kan bij al onze coaches een gratis kennismakingsgesprek aanvragen. Zo weet je meteen of je een klik voelt. En nog meer goed nieuws: als je in aanmerking komt voor loopbaancheques van de VDAB is je traject eens zo voordelig!

Terug werken na ziekte: de praktische kant

Kom je uit een periode van arbeidsongeschiktheid door ziekte of ongeval? Dan bekijken we samen met je dokter, arbeidsgeneesheer en het ziekenfonds welke mogelijkheden er zijn om gedeeltelijk of volledig weer aan het werk te gaan.

Als dat bij jouw situatie past, kan je een re-integratietraject volgen, waarbij je een deeltijds loon combineert met een uitkering van het ziekenfonds. Kan je wel weer werken, maar niet in je vroegere functie? Als je traject goedgekeurd wordt, krijg je financiële steun bij je omscholing naar een andere job. Meer info over de praktische kant van de zaak vind je op de website van het RIZIV.

Ben je klaar om te verkennen hoe je terug aan het werk kan gaan na ziekte?

Maak gebruik van onze voordelige loopbaanbegeleiding!

In samenwerking met de VDAB biedt Dialogisch gesubsidieerde loopbaantrajecten aan. Met een loopbaancheque van de VDAB kan je bij Dialogisch terecht voor 4 tot 7 uur professionele coaching. Jij betaalt zelf maximaal € 90,00 voor een traject ter waarde van € 1270,00.*

*De eerste cheque bedraagt €45 voor 4 uur en de tweede cheque €45 voor 3 uur.

Het team van Dialogisch

Loopbaanbegeleiding starten bij een van onze loopbaancoaches?

We ondersteunen je graag. Meer zelfs: het is onze passie en specialisatie. Even op een rijtje waarom je bij de loopbaanbegeleiders van Dialogisch in goede handen bent. Dialogisch, dat is:

 • Een gecertifieerd loopbaancentrum
 • Een team van ervaren loopbaanbegeleiders
 • Professioneel opgeleid als coach of psycholoog
 • Met ruime ervaring in het bedrijfsleven, onderwijs en HR
 • En een uitgebreide kennis van de arbeidsmarkt