Loopbaancoaching in Bouwel

Jobcoach Niké Mertens

Welkom!

Hallo, ik ben Niké Mertens

Als klinisch psycholoog en loopbaanbegeleider uit Bouwel bekijk ik elke situatie door twee brillen: die van coach en die van psycholoog. Deze dubbele aanpak verrijkt het loopbaantraject enorm. Mijn benadering is geworteld in systeemtherapie, wat betekent dat ik niet alleen naar de individuele persoon kijk, maar ook naar hun bredere leefomgeving. We leven immers niet in isolatie.

Hoe kan ik je helpen?

Leer me beter kennen

In mijn praktijk kom ik als psychologe vaak in contact met burn-out, stress- en/of werk gerelateerde problemen, onzekerheid, perfectionisme, … Daarnaast merk ik ook dat veel cliënten moeilijkheden ondervinden met het afstemmen van werk en gezin of dat ze nood hebben aan het verfijnen van bepaalde vaardigheden die ze op de werkvloer kunnen inzetten zoals communicatie, grenzen stellen, assertiviteit, …

Aan het begin van mijn carrière bekeek ik deze dingen uitsluitend vanuit een therapeutische bril. Dit betekent dat ik op zoek ga naar al dan niet onderliggende oorzaken. Dat ik nieuwe vaardigheden aanleer of bestaande vaardigheden verfijn, met als doel om zowel met moeilijke situaties in het heden om te gaan, en ook om herval naar de toekomst toe te voorkomen. Gaandeweg groeide ook de nieuwsgierigheid om naar deze dingen te kijken vanuit een meer coachende bril, waarbij er eerder gewerkt wordt vanuit de positieve psychologie, talenten, waarden en normen, valkuilen, …

Het lijkt me een meerwaarde om beide brillen te combineren en te integreren, om cliënten van daaruit nog beter op weg te helpen om zich goed te voelen in hun werkcontext. 

Mijn reis als loopbaancoach

Professionele ervaring

 • 2020 – heden: loopbaancoach bij Dialogisch
 • 2011 – heden: eigen praktijk als psycholoog, eerst in bijberoep, sinds 2020 in hoofdberoep
 • 2012 – 2020: zorgcoördinator voor mensen met een mentale en fysieke beperking – leidinggevend (Ter Heide)
 • 2011: gezondheidspsychologe in een algemeen ziekenhuis
 • 2010 – 2011: zorgcoördinator voor mensen met een mentale en fysieke beperking (Het Gielsbos)

Opleidingen

 • Master in de klinische en gezondheidspsychologie – KU Leuven 2010
 • Oplossingsgericht werken 2014
 • Loopbaancoach 2020
 • Postgraduaat relatie-, gezins- en systeempsychotherapie 2023
 • Erkenningen:
  • psychologencommissie: 872109756
  • Agentschap Zorg en Gezondheid
  • Visumnummer klinisch psycholoog: 263823
 • Lidmaatschap: Vlaamse Vereniging Klinisch Psychologen

Specialisaties

 • Stressgerelateerde problemen
 • Perfectionisme coaching
 • Hoogsensitiviteit (HSP)
 • Zelfvertrouwen
 • Sociale vaardigheidstraining (assertiviteit, communicatie, grenzen stellen)
 • Faalangst

Zij volgden al jobcoaching in Bouwel

Wat anderen zeggen over Niké Mertens

"Niké heeft met veel geduld en kennis van zaken mijn loopbaanvraag mee onder de loep genomen, waardoor enkele prangende vragen / ervaringen heel grondig aan bod zijn kunnen komen. Ik ben erg dankbaar voor de inzichten waar we samen naartoe gewerkt hebben."
Kevin (Nijlen)
"Loopbaanbegeleiding heeft me inzicht gegeven in mijn kwaliteiten en valkuilen. Hierdoor heb ik de sprong naar een nieuwe job durven wagen en ga ik er met meer bagage en inzicht aan beginnen."
Leen (Lier)
Bloemen

Waar ik energie van krijg?

Een kijkje in mijn wereld

Ik ben in 2010 aan de KU Leuven afgestudeerd als Master in de klinische en gezondheidspsychologie voor volwassenen. Mijn keuze om psychologie te studeren, was niet toevallig. Enerzijds wou ik graag iets doen waarbij ik anderen kon helpen. Anderzijds ontwikkelde ik tijdens mijn tienerjaren een bijzondere interesse voor de innerlijke belevingswereld van mensen. Wat anderen denken, voelen en wat hen drijft om bepaalde dingen al dan niet te doen, vind ik boeiend. Na mijn studies werkte ik als gezondheidspsychologe in een algemeen ziekenhuis en als zorgcoördinator voor personen met een verstandelijke beperking. Daarnaast richtte ik mijn zelfstandige praktijk op die sinds 2011 bestaat.

In mijn praktijk zie ik individuen, koppels en gezinnen met zowel chronische als acute (psychische) problemen. Omdat ik het belangrijk vind om mijn kennis steeds uit te bereiden, volg ik een 4-jarig postgraduaat relatie-, gezins- en systeempsychotherapie.

Naast psychologe ben ik getrouwd en mama van 2 kindjes.

Gratis en vrijblijvend kennismaken?

Ben je klaar voor nieuwe inzichten in je loopbaan? Vul het formulier in en ik neem binnen de week contact met je op voor een gratis kennismakingsgesprek.

Loopbaanbegeleiding in Bouwel volgen?

Zo verloopt het traject

 1. We starten met een gratis kennismakingsgesprek waarin je al je vragen kan stellen en ik je uitleg hoe ik te werk ga.
 2. Voel je een klik? Dan plannen we de het eerste coachgesprek in. Ik werk altijd op maat en in samenspraak met jou. Gemiddeld duurt een traject loopbaanbegeleiding 4 tot 12 weken. We volgen jouw tempo. Het kan trager of sneller gaan naargelang jouw behoeften en noden.
 3. Het resultaat van onze gesprekken? Heldere inzichten over wie je bent en wat je wil, het zelfvertrouwen om werk te maken van jouw versie 2.0 én een concreet plan richting meer werkgeluk.
Loopbaancheques van de VDAB

Voordelige jobcoaching in Bouwel

Ontdek de loopbaancheques van VDAB

Omdat Dialogisch door de VDAB erkend is als loopbaancentrum, kan je bij onze loopbaancoaches de VDAB-loopbaancheques gebruiken. Voor 7 uur loopbaancoaching betaal je dan € 90. Niet slecht voor zo’n kostbaar traject, toch?

Je bent welkom in mijn praktijk of online