Loopbaancoaching in Leopoldsburg

Welkom!

Hallo, ik ben Nathalie De Backer

Ik ben een loopbaanbegeleider uit Leopoldsburg met een missie: mensen ondersteunen die willen investeren in zichzelf. Het geeft me ontzettend veel energie om mensen te doen groeien. Die energie heb ik al mogen voelen binnen HR, de sociale economie, het onderwijs en de geestelijke gezondheidszorg. Ik ben ook mama, globetrotter en levensgenieter.

Hoe kan ik je helpen?

Leer me beter kennen

Na mijn opleiding Bachelor in de Toegepaste Psychologie, volgde ik nog een vierjarige opleiding tot integratief psychtotherapeute aan de Educatieve Academie. Ondertussen heb ik meer dan 15 jaar ervaring in het begeleiden van verschillende doelgroepen.

Mijn passie heb ik gevonden in de begeleiding van personen rond de puzzel mens-werk. Je kan onder andere bij mij terecht als:  

 • Je meer inzicht wenst in je talenten en je wil weten hoe je deze kan inzetten in je werk.
 • Je wil weten welk werk bij je past.
 • Je op zoek bent naar een betere work-life balance.
 • Je stress & burnoutklachten ervaart.
 • Je op zoek bent naar meer werkvreugde.

 

Dankzij mijn brede ervaring en opleidingen beschik ik over een waaier van methodieken. Mijn begeleidingen kenmerken zich door een warme, empowerende en empathische aanpak waarin jij als cliënt centraal staat. Zonder oordeel, vanuit een oprechte empathie en met een open mind luister ik naar jouw unieke verhaal. Elke begeleiding is maatwerk. Bij mij kan je rekenen op een persoonlijke aanpak, afgestemd op jouw vraag.

Mijn reis als loopbaancoach

Professionele ervaring

 • Ik heb meer dan dan 15 jaar ervaring in het begeleiden van verschillende doelgroepen, zowel binnen HR, de sociale economie, het onderwijs en de geestelijke gezondheidszorg.
 • Sinds 2012 ben ik werkzaam in mijn eigen praktijk. Eerst als psychotherapeute, nadien als stress- en burn-out coach en loopbaanbegeleider
 • Daarnaast werk ik ook als coördinator voor het vrijwilligersbeleid in de Gemeente Balen

Opleidingen

 • Bachelor in de toegepaste psychologie (Lessius Hogeschool)
 • Vierjarige integratieve therapeutenopleiding (Educatieve Academie)
 • Gecertificeerd stress- en burn-outcoach (VESB)
 • Opleiding tot loopbaancoach (SYSTO)

Specialisaties

 • Loopbaanbegeleiding
 • Stresscoaching
 • Werk na een hersenletsel
 • (Zelf)leiderschap
 • Verbindende communicatie
 • Zelfvertrouwen
 • Assertiviteit

Zij volgden al jobcoaching in Leopoldsburg

Wat anderen zeggen over Nathalie De Backer

"Nathalie heeft een rustige uitstraling en ik voelde me onmiddellijk op mijn gemak bij haar. Dankzij de loopbaanbegeleiding weet ik beter wat bij me past en hierdoor heb ik eindelijk op een doordachte manier knopen kunnnen doorhakken."
Myriam - Beringen
"Ik heb lang getwijfeld of ik al dan niet loopbaanbegeleiding zou volgen en uiteindelijk ben ik heel blij dat ik deze stap gezet heb. De professionele begeleiding van Nathalie bracht me meer inzicht in mijn talenten en welk werk bij me past. Ik weet nu heel goed welke richting ik uit wil. Ik heb veel gehad aan de begeleiding bij Nathalie en Ik kan loopbaanbegeleiding bij haar aan iedereen aanraden."
Mieke - Ham
Loopbaanbegeleider Nathalie De Backer in haar vrije tijd

Waar ik energie van krijg?

Een kijkje in mijn wereld

Mensen ondersteunen die even op een zijspoor zitten, het geven van inzichten, mensen doen groeien die het gevoel hebben even vast te zitten, … Het geeft me ontzettend veel energie!

Verder ben ik een echte globetrotter die veel energie krijgt van reizen en nieuwe gebieden verkennen.

Gratis en vrijblijvend kennismaken?

Ben je klaar voor nieuwe inzichten in je loopbaan? Vul het formulier in en ik neem binnen de week contact met je op voor een gratis kennismakingsgesprek.

Loopbaanbegeleiding in Leopoldsburg volgen?

Zo verloopt het traject

 1. We starten met een gratis kennismakingsgesprek waarin je al je vragen kan stellen en ik je uitleg hoe ik te werk ga.
 2. Voel je een klik? Dan plannen we de het eerste coachgesprek in. Ik werk altijd op maat en in samenspraak met jou. Gemiddeld duurt een traject loopbaanbegeleiding 4 tot 12 weken. We volgen jouw tempo. Het kan trager of sneller gaan naargelang jouw behoeften en noden.
 3. Het resultaat van onze gesprekken? Heldere inzichten over wie je bent en wat je wil, het zelfvertrouwen om werk te maken van jouw versie 2.0 én een concreet plan richting meer werkgeluk.
Loopbaancheques van de VDAB

Voordelige jobcoaching in Leopoldsburg

Ontdek de loopbaancheques van VDAB

Omdat Dialogisch door de VDAB erkend is als loopbaancentrum, kan je bij onze loopbaancoaches de VDAB-loopbaancheques gebruiken. Voor 7 uur loopbaancoaching betaal je dan € 90. Niet slecht voor zo’n kostbaar traject, toch?

Je bent welkom in mijn praktijk of online