Loopbaancoaching in Heusden-Zolder

Jobcoach Lieve Scheepers

Welkom!

Hallo, ik ben Lieve Scheepers

Als loopbaanbegeleider uit Heusden-Zolder (in het dorpje Bolderberg) nodig ik jou en je loopbaanvraag graag uit in mijn werkhuis Plateau. Op deze plek en in mijn aanpak staat ‘Alles wat je aandacht geeft, wordt rustig’ centraal. Ik luister naar je verhaal en samen vinden we daarin rode draden, zodat je scherper kan zien wat je wilt in leven en werk. En hoe je daarin keuzes kan maken.

Hoe kan ik je helpen?

Leer me beter kennen

Wij mensen zijn verhalenmakers. We rijgen dagelijks gebeurtenissen aan elkaar en geven er betekenis aan. Soms komen we daarin vast te zitten, alsof ‘de titel’ van ons verhaal niet meer klopt. Nieuwsgierig, onderzoekend en vertrouwend op de wijsheid die in eenieder zit, vertrek ik vanuit jouw persoonlijke verhaal. Hoe je geworden bent wie je bent, hoe je je verhoudt tot je (werk)context. Wat je vandaag al goed lukt, voldoening geeft en voor jou zinvol voelt in leven en werk. Wat je daarin anders, meer zou willen voelen, kunnen en doen.

Hoe kan je meer regie nemen in leven en werk en wat zou daarbij de titel van je volgende hoofdstuk kunnen zijn? Daarover ga ik graag met jou in gesprek.

Ik heb de gave gekregen om vanuit warme menselijkheid en blijheid een sfeer te scheppen waarin mensen zich openen voor zichzelf en voor de ander. Dit zet ik graag ten volle in. Ik begrijp je werkcontext heel snel, vanuit mijn jarenlange ervaring in leidinggevende functies en advieswerk in organisaties in alle mogelijke sectoren en op alle mogelijke niveaus. Met steeds meer jaren op de teller, omarm ik graag in alle bescheidenheid mijn groeiende levenswijsheid. Wetende dat ook ik kan blijven leren tot mijn vijf vingers even lang zijn.

Mijn reis als loopbaancoach

Professionele ervaring

 • 16 jaar leidinggevende ervaring bij Randstad
 • ruim 20 jaar ervaring als zelfstandig organisatieadviseur en mede-eigenaar van Kessels & Smit, the Learning Company
 • Sinds 2022 werk ik vanuit mijn eigen bedrijf, onder mijn eigen naam. “Hecht mens & organisatie” is daarbij mijn anker
 • Ik ben eigenaar van Plateau, een huis om te werken, te leren, te vergaderen en te vieren

Opleidingen

Mijn basisopleiding is Maatschappelijk Werk aan het Hoger Instituut voor Maatschappelijk Werk Antwerpen (heden Karel de Grote Hogeschool) 

Een greep uit specifieke vakopleidingen 

 • Uitgebreid opleidingspakket binnen Randstad Belgium, met focus op leiderschap, change en klantgericht samenwerken 
 • Leergangen Opleidingskunde bij de FCE (Foundation Corporate Education) 
 • Opleiding counseling bij faculteit voor Mens en Samenleving Turnhout 
 • ‘Appreciative Inquiry’ in Lerend netwerk “Talent en bezieling” gecertifieerd door Katholieke Universiteit Leuven In samenwerking met Case Western University Cleveland 
 • Systemisch Werken door Buro Annelies Boutelier 
 • Voice Dialogue, 3 leergangen, gecertifieerd door Voice Dialogue Instituut in Tienen met nog steeds  Diverse masterclasses en verdiepingsdagen 
 • Herkennen van psychopathologie  en Mentaliserend coachen bij het Balkon 
 • Meesterlijk interveniëren bij de Academie voor Interventiekunde 
 • “Re-authoring the world”, narratieve organisatiecoaching door Chené Swart 
 • Karakterstructuren bij Tijn Ponjee 
 • Polyvagaal Theorie bij het Expertisecentrum van rouw 
 • Omgaan met je levensverhaal in relatie tot je loopbaan bij Eva de Waard, de Waard Consulting 

Specialisaties

 • Leiderschapsontwikkeling
 • Loopbaanbegeleiding en individuele coaching
 • Procesbegeleiding in teams en organisaties
 • Vakontwikkeling voor leidinggevenden en vakgenoten in het brede HR domein van leren en ontwikkelen
  • Begeleider Vlaamse Leergang ‘effectief leidinggeven en professioneel adviseren met gevoelsprecisie (Academie voor interventiekunde)
  • Mede-auteur van het boek ‘Verhalen veranderen, beweging brengen in teams en organisaties’ en Begeleider van de leergang rondom dit boek FCE (Foundation Corporate Education)
  • Organisatie van Libreaus bij Plateau: telkens rond actuele topics in het vakgebied van leren en ontwikkelen

Zij volgden al jobcoaching in Heusden-Zolder

Wat anderen zeggen over Lieve Scheepers

"Wanneer je hart, hoofd en handen niet meer op 1 lijn staan, je het gevoel hebt dat je ergens vastzit en niet goed meer weet welke weg je best kiest, kan je steeds bij Lieve terecht. Lieve vertrekt vanuit jouw eigen verhaal en gaat aan de slag met wat zich aandient en dit alles op een open, uitnodigende, warme en professionele manier. Het is zwoegen, zweten, reflecteren, praten, dromen,… om uiteindelijk (terug) te vinden. Ze zet je in je kracht waardoor je tot antwoorden en inzichten komt en zelf het pad weer vindt. Haar geloof in je eigen kunnen, voel je doorheen al de gesprekken wat maakt dat je met heel wat nieuwe energie naar buiten gaat en zin hebt om datgene wat je blokkeerde zelf aan te pakken."
Evelien
Soms zijn er van die momenten in het leven dat de laatste druppel de emmer doet overlopen: werk, privé, verleden en toekomst. Vorig jaar liep ik zelf vast en kwam zo bij Lieve terecht. Al vanaf het eerste telefonisch contact voelde ik direct haar openheid en warmte. Samen zijn we op zoek gegaan naar waar het juist vastliep in mijn hoofd. Dit alles op mijn eigen tempo en waar het moment zelf om vroeg. Vooral het schilderij in haar werkkamer ‘Zon’ was voor mij een heel mooi (en ook pijnlijk) moment. Ik herkende mezelf erin. Samen met Lieve ontdekte ik dat ik mijn innerlijke kind (mijn Pippi Langkous) vergeten ben doorheen de afgelopen jaren. En net 'mijn Pippi Langkous' zorgt ervoor dat ik met plezier in het leven sta. Het herontdekken waard dus! Ondertussen leef ik mijn leven anders dan ervoor samen met vele nieuwe inzichten en met meer gemoedsrust. Want "alles wat je aandacht geeft, wordt rustig."
Kim

Waar ik energie van krijg?

Een kijkje in mijn wereld

Ik kan blij worden van kleine dagelijkse dingen: het licht op de vijvers, een mooie uitspraak op de radio, een warm bericht van iemand, een fijn gesprek. Ik probeer in het klein te doen waarin ik in het groot geloof. Op een zinvolle, vervullende en vreugdevolle manier. Daar krijg ik veel energie van. 

Gratis en vrijblijvend kennismaken?

Ben je klaar voor nieuwe inzichten in je loopbaan? Vul het formulier in en ik neem binnen de week contact met je op voor een gratis kennismakingsgesprek.

Loopbaanbegeleiding in Heusden-Zolder volgen?

Zo verloopt het traject

 1. We starten met een gratis kennismakingsgesprek waarin je al je vragen kan stellen en ik je uitleg hoe ik te werk ga.
 2. Voel je een klik? Dan plannen we de het eerste coachgesprek in. Ik werk altijd op maat en in samenspraak met jou. Gemiddeld duurt een traject loopbaanbegeleiding 4 tot 12 weken. We volgen jouw tempo. Het kan trager of sneller gaan naargelang jouw behoeften en noden.
 3. Het resultaat van onze gesprekken? Heldere inzichten over wie je bent en wat je wil, het zelfvertrouwen om werk te maken van jouw versie 2.0 én een concreet plan richting meer werkgeluk.
Loopbaancheques van de VDAB

Voordelige jobcoaching in Heusden-Zolder

Ontdek de loopbaancheques van VDAB

Omdat Dialogisch door de VDAB erkend is als loopbaancentrum, kan je bij onze loopbaancoaches de VDAB-loopbaancheques gebruiken. Voor 7 uur loopbaancoaching betaal je dan € 90. Niet slecht voor zo’n kostbaar traject, toch?

Je bent welkom in mijn praktijk of online