Loopbaancoaching in Herselt

Jobcoach Valerie Fonteyn

Welkom!

Hallo, ik ben Valerie Fonteyn

Ik ben een loopbaanbegeleider uit Herselt met een luisterend oor en een leergierige blik. Mijn missie: jou terug (of nog meer) in je kracht zetten, zodat je bewustere keuzes maakt die echt bij jou passen. In mijn rugzak zitten alvast een brede HR kennis, doelgerichte coachingskills, heel wat mensenkennis en levenslessen na een burn-out.

Hoe kan ik je helpen?

Leer me beter kennen

Als recruiter vertrok ik vroeger vanuit een vacature en zocht ik daarbij de geschikte persoon. Als loopbaanbegeleider verloopt het proces omgekeerd en dat voelt veel beter aan. Ik vertrek vanuit het unieke van jou als persoon: jouw talenten, dromen, passies en authentieke waarden. Kortom, de zaken die jou jou maken.

Van daaruit gaan we samen kijken welke omgeving, functie en bedrijf bij jou passen of hoe je in je bestaande job meer van je eigenheid kan terugvinden. Ik ondersteun je ook bij de communicatie met je (toekomstige) werkgever en collega’s.

Omdat ik zelf een ervaringsdeskundige ben op vlak van burn-out, heeft dat thema een speciaal plaatsje in mijn praktijk. Het geeft me voldoening om mensen na een periode van herstel en bewustwording opnieuw te begeleiden naar de werkvloer, al dan niet binnen de bestaande job. Mensen zien groeien en dichter bij zichzelf komen, dat doet me deugd.

Mijn reis als loopbaancoach

Professionele ervaring

 • 12 jaar ervaring als recuiter en HR medewerker bij verschillende bedrijven (uitzendsector, Makro, Estée Lauder, callcenter)
 • Meer dan 10 jaar zelfstandig shiatsutherapeut en coach bij Praktijk Izumi

Opleidingen

 • Sociale wetgeving (SD Worx)
 • Coach opleiding (Centrum Gea, Gent)
 • Loopbaanbegeleiding (Systo, Geel)
 • Gecertificeerde stress- en burn-outcoach (VESB)
 • Mindfulnesstrainer (See True)
 • Workshop hartcoherentie

Specialisaties

 • Loopbaanbegeleiding
 • Hartcoherentie
 • Stresscoaching
 • Re-integratie na een periode van burn-out/ziekte
 • Werk na een hersenletsel
 • Verbindende communicatie

Zij volgden al jobcoaching in Herselt

Wat anderen zeggen over Valerie Fonteyn

“Soms roept je lichaam je ter orde en dwingt het je om eens goed na te denken. Het doet deugd om hierin op een professionele maar vooral doelgerichte en aangename manier begeleid te worden. Bedankt!"
-
“Ik begon dit traject niet omdat ik niet zeker wist wat ik wou in mijn job, maar eerder door de vele interesses en enthousiasme wat door mijn hoofd spookte. Dat gaf me chaos, drukte en spanningen in mijn jobs want ik wou maar meer en meer. Ik wou zo veel doen/werken waardoor de uren op een dag te kort werden. Dankzij Valerie van Izumi heb ik ontdekt waar mijn talenten zitten en hoe ik meer onderscheid maak tussen werk en vrije tijd. Sinds kort ben ik het advies ook aan het toepassen en ik kan met overtuiging zeggen dat ik een veel ontspannender en gelukkiger persoon geworden ben."
-
“Half juli kwam ik bij Valerie terecht voor loopbaanbegeleiding maar na ons eerste gesprek kwam er vermoeden van burn-out uit de bus. Nadat mijn dokter dit ook bevestigde kwam de loopbaanbegeleiding even op pauze te staan om als eerste de burn-out aan te pakken. De laatste sessies waren dan weer gericht op de loopbaanbegeleiding. Ik heb er geleerd dat ik niet altijd op alles ja moet zeggen en dat mijzelf beschermen tegen te veel druk oké is.  Ik kan ondertussen weer genieten van de fijne momenten met mijn gezin en vrienden. Ik merk ook dat omdat ik rustiger ben mijn zoontje van 9 met ASS, hij ook rustiger is. Binnenkort ga ik terug aan het werk en dat wordt dan de grote uitdaging om alles wat ik heb geleerd tijdens de burn-out coaching en loopbaanbegeleiding in de praktijk om te zetten. Maar ik weet dat wanneer het nodig is, ik weer bij Valerie terecht kan met al mijn vragen of een deugddoende massage. Daarom wil ik jou van uit de grond van mijn hart bedanken voor alles wat je voor mij en mijn gezin gedaan hebt.”
-

Waar ik energie van krijg?

Een kijkje in mijn wereld

In de ochtend vind je mij bij de paarden van mijn dochters. Stallen uitmesten, de paarden in de weide zetten en eten geven: dat geeft me energie en zet me steeds met mijn voetjes op de grond in het hier-en-nu. Daarna kan ik de dag met een frisse neus starten.

Ik ben een fervente lezer en een eeuwige student, ik wil steeds meer kennis opdoen om die dan in de praktijk om te zetten.

Daarnaast ben ik regelmatig creatief bezig en geniet ik van de kleine geluksmomentjes in een dag. Ik ben heel vaak verwonderd door de zonsopgang en de prachtige ochtendschemering. Ik kan me ook minuten lang verliezen in de aanblik van de maan. De natuur is voor mij een bron van rust en inspiratie.

Als Azië-fanaat hebben vooral Thailand en Japan een speciaal plekje in mijn hart. De cultuur, de rust, het respect, de natuur en het lekkere eten kunnen mij telkens weer bekoren.

Gratis en vrijblijvend kennismaken?

Ben je klaar voor nieuwe inzichten in je loopbaan? Vul het formulier in en ik neem binnen de week contact met je op voor een gratis kennismakingsgesprek.

Loopbaanbegeleiding in Herselt volgen?

Zo verloopt het traject

 1. We starten met een gratis kennismakingsgesprek waarin je al je vragen kan stellen en ik je uitleg hoe ik te werk ga.
 2. Voel je een klik? Dan plannen we de het eerste coachgesprek in. Ik werk altijd op maat en in samenspraak met jou. Gemiddeld duurt een traject loopbaanbegeleiding 4 tot 12 weken. We volgen jouw tempo. Het kan trager of sneller gaan naargelang jouw behoeften en noden.
 3. Het resultaat van onze gesprekken? Heldere inzichten over wie je bent en wat je wil, het zelfvertrouwen om werk te maken van jouw versie 2.0 én een concreet plan richting meer werkgeluk.
Loopbaancheques van de VDAB

Voordelige jobcoaching in Herselt

Ontdek de loopbaancheques van VDAB

Omdat Dialogisch door de VDAB erkend is als loopbaancentrum, kan je bij onze loopbaancoaches de VDAB-loopbaancheques gebruiken. Voor 7 uur loopbaancoaching betaal je dan € 90. Niet slecht voor zo’n kostbaar traject, toch?

Je bent welkom in mijn praktijk of online