Loopbaancoaching in Nijlen

Jobcoach Niels Van Steenvoort

Welkom!

Hallo, ik ben Niels Van Steenvoort

Als loopbaanbegeleider uit Nijlen ben ik een echte optimist. Ik beschouw mezelf als een ontdekkingsreiziger en een voorstander van autonomie. Mijn missie is om je te begeleiden bij het vinden van voldoening en betekenis in je loopbaan en leven, en je aan te moedigen om zelf de regie te nemen. Ik geloof sterk in het belang van een gezonde levensstijl, omdat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Hoe kan ik je helpen?

Leer me beter kennen

Als loopbaanbegeleider specialiseer ik mij in het ondersteunen van werknemers bij het ontdekken van hun unieke talenten en kwaliteiten, het vinden van hun waarden en normen en het begeleiden bij het bereiken van werkgeluk en duurzaam werk. Mijn benadering wordt gedreven door een oprechte interesse in ieder mens en ieders potentieel tot zelfontplooiing. Naast loopbaanbegeleiding richt ik mij ook op persoonlijke begeleiding, stressmanagement en persoonlijke ontwikkeling.

Bovendien integreer ik als gediplomeerd sportcoach, sportvoedingsadviseur en sportpsycholoog beweging, sport en een gezonde leefstijl in mijn coaching. Fysieke gezondheid en coaching vullen elkaar aan en dragen bij aan welzijn op mentaal niveau. Samen vinden we de juiste balans voor een zelfverzekerd en doelgericht leven.

Mijn reis als loopbaancoach

Professionele ervaring

 • Eigenaar en loopbaancoach, stresscoach, persoonlijke ontwikkelings- en sportcoach bij Day One Coaching
 • Arbeids- en algemeen welzijnscoach voor jongeren bij Arktos vzw
 • Trainer bij Grow Strong
 • Vrijwilligerscoach en coördinator sociale projecten bij Sociaal Huis Stabroek
 • Trainer en arbeidscoach bij Obelisk NV

Opleidingen

 • Bachelor sociaal werk
 • Professioneel loopbaancoach bij Better Minds
 • Human Being Management – MyHBM Center
 • Inspirerend Coachen – Arktos vzw
 • Sportcoach, sportpsycholoog en (sport)voedingsdeskundige bij Centrum voor Avondonderwijs

Specialisaties

 • Loopbaanbegeleiding
 • Stresscoaching
 • Re-integratie na een periode van ziekte
 • Zelfvertrouwen
 • Assertiviteit
 • Sportcoaching
 • Jongeren- en studiecoach
 • Mental Performance Coaching

Zij volgden al jobcoaching in Nijlen

Wat anderen zeggen over Niels Van Steenvoort

"Na een woelig parcours, zowel op werk als privé, kwam ik bij Niels aankloppen. Ik had nog maar weinig zelfvertrouwen in mijn eigen kunnen en beslissingen om te blijven hangen in een job of te veranderen werden vooral uit angst genomen. Niels gaf me meer inzicht in mijn gedachten, en vooral in het feit dat ik hier zelf wel vat op heb/had. Ik voelde me eindelijk begrepen en begon daardoor bewust en onbewust de verschillende technieken uit de sessies toe te passen in het dagelijkse leven. Ook na het veranderen van job volgt hij me op om valkuilen en twijfels samen te analyseren en mijn zelfvertrouwen verder op te bouwen."
Dana V.
"Niels heeft mij als loopbaanbegeleider enerzijds meer inzicht gegeven over mezelf als individu en collega om verder te kunnen groeien in competenties & anderzijds me leren omgaan met onvermijdelijke - maar nog steeds liever te vermijden ;-) - situaties op de werkvloer. Zijn professionele, gestructureerde en enorm heldere aanpak wil ik hier dan ook zeker in de verf zetten. Al snel werd door zijn vraagstelling en perfect parafraseren duidelijk waarop we gericht konden werken tijdens de sessies. Step by step, one day at a time. Die aangeleerde mindset hou ik in het achterhoofd om te blijven ontwikkelen. Bedankt!"
Willem A.
"Niels heeft mijn loopbaancoachingstraject tot een waar succes gemaakt. Zijn aangename, warme, en professionele aanpak, gecombineerd met duidelijke deskundigheid, hebben me verhelderende tools en technieken geboden. Zijn luisterend oor gaf richting en duidelijkheid in een periode waarin dit ontbrak. Bedankt, Niels!"
C. D.
Niels - Mijn grootste kracht

Waar ik energie van krijg?

Een kijkje in mijn wereld

In mijn coachings- en trainingsomgeving vind ik inspiratie in mijn diepgewortelde passie voor persoonlijke ontwikkeling, communicatie, werkgeluk en groepsdynamiek. Mijn aanpak is gebaseerd op inclusiviteit, waarbij ik elk individu met oprechte nieuwsgierigheid benader.

Ik richt me niet alleen op het individu, maar ook op het verkennen en versterken van de collectieve kracht binnen groepen. Beweging staat voor mij symbool voor de gezamenlijke reis die we maken. Verbinding, duurzaamheid en beweging zijn de kern van mijn aanpak, waarbij ik zelf veel energie put uit sport en actief bezig zijn.

Als creatieve ziel vind ik betekenis en rust in het luisteren naar en maken van muziek. Mijn intrinsieke nieuwsgierigheid en optimisme leiden mij naar een gezonde levensstijl als bron van mentale en fysieke energie. Duurzaamheid en respect voor alles wat leeft en beweegt zijn voor mij essentieel, wat zich vertaalt in mijn veganistische levenswijze.

Mijn fascinatie voor de menselijke psyche en de drang naar voortdurende persoonlijke groei zijn kenmerkend voor mijn karakter. De grootste kracht in mijn leven haal ik ongetwijfeld uit mijn vrouw en zoontje.

Mijn levensmotto “Samen op zoek naar de beste versie van jezelf” weerspiegelt mijn diepgaande overtuiging in collectieve groei en zelfontdekking als fundamenten voor persoonlijke ontwikkeling.

Gratis en vrijblijvend kennismaken?

Ben je klaar voor nieuwe inzichten in je loopbaan? Vul het formulier in en ik neem binnen de week contact met je op voor een gratis kennismakingsgesprek.

Loopbaanbegeleiding in Nijlen volgen?

Zo verloopt het traject

 1. We starten met een gratis kennismakingsgesprek waarin je al je vragen kan stellen en ik je uitleg hoe ik te werk ga.
 2. Voel je een klik? Dan plannen we de het eerste coachgesprek in. Ik werk altijd op maat en in samenspraak met jou. Gemiddeld duurt een traject loopbaanbegeleiding 4 tot 12 weken. We volgen jouw tempo. Het kan trager of sneller gaan naargelang jouw behoeften en noden.
 3. Het resultaat van onze gesprekken? Heldere inzichten over wie je bent en wat je wil, het zelfvertrouwen om werk te maken van jouw versie 2.0 én een concreet plan richting meer werkgeluk.
Loopbaancheques van de VDAB

Voordelige jobcoaching in Nijlen

Ontdek de loopbaancheques van VDAB

Omdat Dialogisch door de VDAB erkend is als loopbaancentrum, kan je bij onze loopbaancoaches de VDAB-loopbaancheques gebruiken. Voor 7 uur loopbaancoaching betaal je dan € 90. Niet slecht voor zo’n kostbaar traject, toch?

Je bent welkom in mijn praktijk of online