Employee Assistance Program (EAP): individuele ondersteuning voor je medewerkers

Een goed welzijnsbeleid helpt je onderneming om je werknemers te ondersteunen in werk en leven. Via een Employee Assistance Program (EAP), een individueel coachingstraject, geef je elke medewerker ondersteuning op maat. De coaches en psychologen van onze coachorganisatie bieden ondersteuning op maat in alle Vlaamse regio’s.

Waarom individuele ondersteuning voor je medewerkers belangrijk is

Je medewerkers zijn het kloppend hart van je organisatie. Zonder hen heeft je onderneming geen bestaansrecht. Als het dus niet goed gaat met een medewerker, heeft dat een grote impact op diens leven én op je organisatie.

Een werknemer is natuurlijk veel meer dan een werknemer. Hij of zij heeft een heel leven buiten het werk. Familie, relaties, hobby’s, interesses of activiteiten: allemaal hebben ze een invloed op die persoon. En op zijn of haar mentale welzijn, thuis en op het werk. Voelen werknemers zich niet goed, dan kan dat leiden tot een verhoogd ziekteverzuim, verminderde prestaties of zelfs ongewenst verloop.

Wil je een Employee Assistance Program opstarten voor je medewerkers?

Wat is EAP?

EAP staat voor Employee Assistance Program. Dat is een programma waarbij werknemers die behoefte hebben aan individuele ondersteuning een aantal coachingssessies per jaar aangeboden krijgt door zijn werkgever. Persoonlijke externe professionele begeleiding helpt je medewerker wanneer hij of zij met bepaalde zaken uit zijn of haar privéleven wordt geconfronteerd, zoals stress, verlies en andere uitdagingen. Op die manier voelt je werknemer zich niet alleen gehoord, maar kan er ook aan zijn of haar uitdagingen gewerkt worden. En een medewerker die zich goed voelt, is ook gemotiveerder. Ondersteuning bieden, helpt op die manier je werknemer én je onderneming.

EAP bij Dialogisch

We bieden bij Dialogisch zowel standaardpakketten als pakketten op maat aan.

Basispakket

Een basispakket bestaat uit 1 telefonisch intakegesprek en 5 live of online gesprekken. Hiervoor betaal je als organisatie € 990,00 (excl. btw) per traject.

Pakket op maat

Om volledig aan te sluiten bij de noden en behoeften van je organisatie, kunnen we ook een pakket op maat uit werken.

Wil je bespreken hoe we je kunnen helpen?

Hoe werkt het?

  1. Er wordt een overeenkomst tot samenwerking afgesloten met de organisatie.
  2. Heeft je werknemer nood aan begeleiding? Dan kan hij of zij ons rechtstreeks contacteren of de HR-verantwoordelijke aanspreken.
  3. Na een telefonische intake brengen we de werknemer in contact met een coach of psycholoog in zijn regio.
  4. De begeleiding wordt zo snel mogelijk opgestart. Op die manier krijgt de medewerker zo snel mogelijk helderheid of inzicht in z’n situatie.
  5. We volgen het traject op en informeren de organisatie wanneer het traject is afgerond.

Individuele begeleiding is persoonlijk. Gesprekken worden dan ook volledig vertrouwelijk behandeld. Dat betekent concreet dat we geen inhoudelijke informatie delen met de werkgever.

Over ons

Bij Dialogisch geloven we dat de wereld een betere plek is voor iedereen als we kunnen leven en werken vanuit veerkracht en welzijn. Daarom zetten we ons in om samen met organisaties, teams en medewerkers het pad te bouwen naar meer geluk en welzijn op de werkvloer. Wij doen dit vanuit dialoog, omdat dat de basis is van waaruit beweging wordt gecreëerd.

Dialogisch is een sterk verbonden team van ervaren coaches, therapeuten en psychologen. Je vindt ons over heel Vlaanderen.