Training hartcoherentie: krijg stress onder controle

Iedereen ervaart weleens stress. Dat is heel normaal én vaak ook functioneel. Maar wanneer de stresslevels de hoogte in schieten, heeft dat een negatieve impact op ons denken, voelen en handelen. In de training hartcoherentie leer je hoe stress ontstaat, hoe je anders kan omgaan met stress en hoe je zelf de negatieve effecten van stress kunt verminderen.

Wat is hartcoherentie?

Hartcoherentie is een bijzondere toestand waarbij er een regelmatige, gebalanceerde afwisseling van versnelling en vertraging van het hartritme optreedt. In de medische vakterminologie spreekt men ook wel over ´hartritmevariabiliteit´(of HRV).

Tijdens de hartcoherentietraining leer je een eenvoudige en efficiënte ademhalingstechniek waardoor je in hartcoherentie komt. Het is een eenvoudige, wetenschappelijk onderbouwde en meetbare methode om proactief aan stressmanagement te doen en je brein positief te beïnvloeden.

De verbinding tussen hart en hersenen wordt getraind, versterkt en op elkaar afgestemd. Er komt meer ‘lucht’ in het hoofd, waardoor je meer alert en gefocust wordt. Dit alles wordt ondersteund door metingen via biofeedbackapparatuur.

Wil je meer ontdekken over hartcoherentie? We schreven er een uitgebreid artikel over.

Stresscurve met verklarende woorden

Wat mag je verwachten van de training hartcoherentie?

In zes uur tijd, verdeeld in blokken van drie uur op twee dagen tijd, leer je alles over de werking van ons stresssysteem, veerkracht en welke factoren invloed hebben op het verhogen en het verlagen van je stressniveau. Je leert hoe stress neurobiologisch in elkaar zit en waarom hartcoherentie zo’n efficiënte techniek is. Je leert hartcoherentie toe te passen om zo zelf invloed te krijgen op je stressniveau.

Door middel van biofeedbackapparatuur zie je zelf de effecten van hartcoherentie. We meten op die manier ook wat jouw ideale ademhalingsritme is om in coherentie te komen.

Wil je een training hartcoherentie boeken voor je medewerkers?

Praktisch

  • Duur: 6 uur (blokken van 3 uur gespreid over 2 dagen)
  • Aantal deelnemers: max. 16 personen
  • Op een locatie naar keuze
  • Combinatie van theorie en praktische oefeningen
  • Inclusief het gebruik van biofeedbackapparatuur

 Meer weten?

Je coach voor dit traject

Hallo, ik ben Petra. Als coach in hart en nieren en zaakvoerder van Dialogisch, is het mijn missie om mensen en organisaties te begeleiden naar meer geluk en welzijn op de werkvloer. Ik ben werk al meerdere jaren met hartcoherentie en ben opgeleid door Kees Blase, Louis Van Nieuland en Heartmath Benelux.

HeartMath Certified Trainer