Loopbaancoaching in Ekeren

Jobcoach Anje Schoonbaert

Welkom!

Hallo, ik ben Anje Schoonbaert

Ik ben een loopbaanbegeleider uit Ekeren met een passie voor beroepen in de technische en wetenschappelijke sector. Daarnaast ben ik een echte gastvrouw, bruggenbouwer en trouwe vriend.

Het is mijn missie om mensen met een technische en wetenschappelijke achtergrond, die uitblinken in hun vakgebied, te helpen zich beter te profileren op de arbeidsmarkt. Dit doe ik zonder afbreuk te doen aan hun authenticiteit en persoonlijkheid. Ik laat hen, aan de hand van hun vaardigheden en sterktes, ontdekken welke andere boeiende mogelijkheden voor hen openliggen.

Hoe kan ik je helpen?

Leer me beter kennen

Vind de plek die bij je past

Als arbeidssocioloog begrijp ik hoe cruciaal het is om te passen bij een bedrijfscultuur of organisatiestructuur. Tijdens de vele gesprekken die ik als freelance HR-consultant voerde, merkte ik vaak dat veel kandidaten zich hiervan nog niet bewust waren. Het jammerlijke gevolg was dat ze vaak verrast werden wanneer hun kandidatuur niet werd weerhouden.

Als loopbaancoach begeleid ik je graag door de fascinerende wereld van verschillende culturen en teams, zodat je die plek vindt waar jij je echt goed voelt.

Loopbaanbegeleiding voor technische en wetenschappelijke beroepen

Daarnaast zag ik vaak dat mensen met technische en wetenschappelijke achtergronden door hun opleiding in een bepaalde richting werden geduwd en daar vervolgens vast kwamen te zitten.

Ik help je graag inzicht te krijgen in de vele andere boeiende mogelijkheden die er zijn met jouw specifieke technische of wetenschappelijke achtergrond.

Mijn reis als loopbaancoach

Professionele ervaring

 • 10 jaar Talent Acquisition Specialist bij Hays en Philips
 • 15 jaar zaakvoerder en Freelance HR consultant bij boeiende bedrijven zoals J&J, Philips, Umicore, Imec en BASF
 • Interne loopbaancoach bij deze bedrijven
 • Mentor Duo for a job

Opleidingen

 • Master Arbeidssociologie aan Universiteit Antwerpen en Padova (Italië)
 • ManaMa Personeelsmanagement aan UAMS
 • Gecertifieerd coach bij Jef Clement
 • Opleiding tot loopbaancoach via Better Minds

Specialisaties

Enkele voorbeelden:

 • Loopbaanbegeleiding
 • Sollicitatietrainingen voor ingenieurs en wetenschappers
 • Cultural awareness trainingen voor phd-ers

Zij volgden al jobcoaching in Ekeren

Wat anderen zeggen over Anje Schoonbaert

Anje Schoonbaert geniet in haar vrije tijd van Italië

Waar ik energie van krijg?

Een kijkje in mijn wereld

Dankzij mijn Italiaanse oma bracht ik al mijn jeugdvakanties door in Italië, waardoor ik een blijvende liefde voor het land ontwikkelde. Die passie voor Italië heb ik ook doorgegeven aan mijn zoon Bengt.

Naast Italië, houd ik ook van Afrika en Azië. Ik ben vooral fan van de oosterse cultuur, met name de culinaire aspecten, Japanse tuinen, koi vissen en yoga.

Mijn interesse in buitenlandse culturen en reizen integreer ik ook in mijn werk. Ik help mensen van buiten België wegwijs te maken in de Belgische arbeidsmarkt en cultuur door middel van specifieke trainingen en als mentor bij Duo for a Job.

Ik geniet ervan om nieuwe gerechten te ontdekken in restaurants, maar kook zelf ook heel graag. Daarnaast ben ik gediplomeerd wijnmeester met een speciale interesse in Italiaanse wijnen.

Als echt winterkind krijg ik energie van sneeuw en koude dagen met een helderblauwe hemel en zon. De natuur is voor mij een bron van rust en inspiratie. Ik doe regelmatig aan bosbaden (shinrin-yoku) en stiltewandelingen om mijn geest te verfrissen.

Gratis en vrijblijvend kennismaken?

Ben je klaar voor nieuwe inzichten in je loopbaan? Vul het formulier in en ik neem binnen de week contact met je op voor een gratis kennismakingsgesprek.

Loopbaanbegeleiding in Ekeren volgen?

Zo verloopt het traject

 1. We starten met een gratis kennismakingsgesprek waarin je al je vragen kan stellen en ik je uitleg hoe ik te werk ga.
 2. Voel je een klik? Dan plannen we de het eerste coachgesprek in. Ik werk altijd op maat en in samenspraak met jou. Gemiddeld duurt een traject loopbaanbegeleiding 4 tot 12 weken. We volgen jouw tempo. Het kan trager of sneller gaan naargelang jouw behoeften en noden.
 3. Het resultaat van onze gesprekken? Heldere inzichten over wie je bent en wat je wil, het zelfvertrouwen om werk te maken van jouw versie 2.0 én een concreet plan richting meer werkgeluk.
Loopbaancheques van de VDAB

Voordelige jobcoaching in Ekeren

Ontdek de loopbaancheques van VDAB

Omdat Dialogisch door de VDAB erkend is als loopbaancentrum, kan je bij onze loopbaancoaches de VDAB-loopbaancheques gebruiken. Voor 7 uur loopbaancoaching betaal je dan € 90. Niet slecht voor zo’n kostbaar traject, toch?

Je bent welkom in mijn praktijk of online