Loopbaantest: hoe groot is je werkplezier?

Werkplezier, daar heeft iedereen recht op volgens ons. We geloven dat de juiste job je enkel gelukkiger, energieker en veerkrachtiger kan maken. Zit jij op de juiste plek of is er nog werk aan de winkel? Test je werkplezier en ontdek wat je kan doen om je droomjob te vinden.

Hieronder krijg je 30 stellingen. Vink telkens aan hoe vaak je je in de stellingen herkent.

Wat is werkgeluk?

“Ik moet me de hele dag gelukkig voelen op mijn werk om mijn droomjob gevonden te hebben.” Neen, dat hoeft helemaal niet. Het is ook op je werk heel normaal dat sommige dingen goed gaan en andere dingen minder. Hoe je je daarbij voelt en hoe je ermee omgaat, bepaalt hoe gelukkig je bent op je werk. Onze tips? Waardeer wat er wél is, aanvaard dat niet alles altijd gaat zoals jij het wil, durf iets te veranderen wanneer je daar behoefte aan hebt.

In een ideale wereld is een job het verlengde van jezelf, een manier om je talenten, interesses en vaardigheden volledig te laten ontplooien. Sommige mensen vinden zo’n job, anderen niet. En dat is helemaal niet erg. Je bent zoveel meer dan je job. Je kan jezelf ook buiten je job ontplooien. Wat belangrijk is, is balans. Want je werk heeft invloed op je algemene geluk.

Op naar meer werkplezier

Die balans vinden? Daar willen we je bij Dialogisch graag bij helpen. Dankzij loopbaanbegeleiding geef je je loopbaan opnieuw richting. Samen met jou bekijkt een van onze jobcoaches waar je nu staat en waar je naartoe wil. Wat geeft jou energie? Hoe haal je het meeste uit je talenten en interesses? Wat kan je doen om je huidige job (nog) aangenamer te maken? Of is het tijd voor een nieuw hoofdstuk?

Je kan natuurlijk zelf ook al zorgen voor meer werkgeluk. Om je op weg te helpen, schreven we een artikel met 12 praktische tips.

Meer weten?

Onze loopbaancoaches staan klaar voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Je kan er al je vragen over loopbaanbegeleiding stellen en ontdekken of er een klik is met de coach. Et voilà, je hebt de eerste stap gezet naar meer werkplezier!