Loopbaancoaching in Antwerpen

Jobcoach Sigrid De Bie

Welkom!

Hallo, ik ben Sigrid De Bie

Ik ben een loopbaanbegeleider uit Antwerpen met een stevige achtergrond binnen HR, waaronder bij VOKA, en met een focus op ondernemerschap en diversiteit. Die ervaring combineer ik met een brede kijk op werk, leven, gezondheid en welzijn. Mezelf omschrijven in drie woorden? Versatiel, breeddenkend en mensgericht.

Hoe kan ik je helpen?

Leer me beter kennen

Dit zeggen mijn collega’s over mij: “Sommige mensen zijn niet onder één petje te vangen. Zo ook Sigrid, onze collega uit Antwerpen. Sigrid combineert een brede ervaring binnen HR, waaronder bijna 20 jaar binnen VOKA, met een brede kijk op gezondheid en welzijn.”

Er zijn momenten in het leven dat je het zelf even niet meer ziet, dat je zoekende bent in wat je zelf echt wilt. Op dat moment wandel ik graag met je mee. Samen brengen we je talenten en competenties in kaart en onderzoeken we de vragen waar je mee zit. Loopbaanbegeleiding helpt je om antwoorden te vinden en ondersteunt je in je (her)oriëntatie om de volgende stap te zetten in je loopbaan.

Mijn reis als loopbaancoach

Professionele ervaring

 • Directeur HR & Organisatieontwikkeling Voka (7 jaar)
 • Verantwoordelijk voor Dienstverlenende projecten rond ondernemerschap en diversiteit (13 jaar)
 • Opbouwwerker – Samenlevingsopbouw Antwerpen (7 jaar)

Opleidingen

 • Postgraduaat HR(diploma)
 • Maatschappelijk Assistent (diploma)
 • Gezondheidsconsulent (diploma)
 • Loopbaanbegeleider (certificaat)
 • Stress- en Burn-out coach (VESB) (certificaat)

Specialisaties

 • Loopbaanbegeleiding
 • Stresscoaching
 • (Zelf)leiderschap
 • Re-integratie na een periode van ziekte
 • Werken na kanker
 • Werk na een hersenletsel
 • Verbindende communicatie
 • Zelfvertrouwen
 • Gezondheid

Zij volgden al jobcoaching in Antwerpen

Wat anderen zeggen over Sigrid De Bie

"Sigrid heeft het talent om anderen te versterken door die andere zichzelf te laten versterken. De weg om mentaal of lichamelijk sterker te worden staat dikwijls niet aangegeven of is slecht verlicht. Sigrid is een ideale gids om je een aantal van die wegen te laten ontdekken. Om je te motiveren één of meerdere wegen ook effectief in te slaan. Dat doet ze bevragend, observerend, aanreikend, ademhalend. Begripvol en confronterend. Zonder te oordelen, te verplichten of te beslissen naar waar of hoe ver je gaat. Stilstaan bij het vooruit gaan: dat doe je na verloop van tijd namelijk gewoon zelf."
Wouter
"Via mijn netwerk heb ik Sigrid leren kennen en dat klikte meteen tussen ons.  Een aantal maanden geleden beleefde ik een zeer moeilijke periode op het werk en had besloten om hieraan te werken samen met Sigrid.  Werken aan jezelf is heel intens maar ik zag altijd uit naar onze gesprekken.  Hoe verder in het programma hoe beter ik me begon te voelen en zag een uitweg aan een spiraal van mentale vermoeidheid.  Ik werd stapje voor stapje terug mezelf."
Isabelle

Waar ik energie van krijg?

Een kijkje in mijn wereld

Mensen in contact brengen met hun eigen kracht geeft mij energie. De leuze van mijn praktijk is dan ook “Actief met je eigen kracht”.

Mijn eigen batterijen laad ik bij voorkeur op in en met de natuur. Dat kan door te wandelen, tuinieren maar ook door te koken en te proeven.

Gratis en vrijblijvend kennismaken?

Ben je klaar voor nieuwe inzichten in je loopbaan? Vul het formulier in en ik neem binnen de week contact met je op voor een gratis kennismakingsgesprek.

Loopbaanbegeleiding in Antwerpen volgen?

Zo verloopt het traject

 1. We starten met een gratis kennismakingsgesprek waarin je al je vragen kan stellen en ik je uitleg hoe ik te werk ga.
 2. Voel je een klik? Dan plannen we de het eerste coachgesprek in. Ik werk altijd op maat en in samenspraak met jou. Gemiddeld duurt een traject loopbaanbegeleiding 4 tot 12 weken. We volgen jouw tempo. Het kan trager of sneller gaan naargelang jouw behoeften en noden.
 3. Het resultaat van onze gesprekken? Heldere inzichten over wie je bent en wat je wil, het zelfvertrouwen om werk te maken van jouw versie 2.0 én een concreet plan richting meer werkgeluk.
Loopbaancheques van de VDAB

Voordelige jobcoaching in Antwerpen

Ontdek de loopbaancheques van VDAB

Omdat Dialogisch door de VDAB erkend is als loopbaancentrum, kan je bij onze loopbaancoaches de VDAB-loopbaancheques gebruiken. Voor 7 uur loopbaancoaching betaal je dan € 90. Niet slecht voor zo’n kostbaar traject, toch?

Je bent welkom in mijn praktijk of online