Welkom op de website van Dialogisch.

Bij Dialogisch zetten wij ons in om samen met organisaties, teams en individuen te werken naar de best mogelijke versie van organisatie, team én individu. Wij doen dit vanuit dialoog, omdat dat de basis is van waaruit beweging wordt gecreëerd. Ons team bestaat uit een ploeg ervaren coaches overheen heel Vlaanderen. Allen zijn ze gepassioneerd bezig met het begeleiden en inspireren van mensen om hun kracht in volle vertrouwen te ontplooien. 

Ontmoet onze coaches hier

Het team jobcoaches van Dialogisch

Het gezicht achter Dialogisch

Mijn naam is Petra Peltenburg. Ik help leiders, teams en individuen de dialoog aan te gaan met zichzelf en hun omgeving om zo te werken aan meer geluk en welzijn.

Ik geloof heel sterk in de kracht van de dialoog.
We zijn constant in dialoog. En niet alleen met anderen, ook met onszelf en onze omgeving. Vaak vinden er heel wat innerlijke gesprekken plaats voordat we een stap zetten. En dat is goed. We dragen heel wat belangrijke informatie met ons mee, we weten diep van binnen meer dan we ons eigenlijk realiseren. Het is de kunst om te leren luisteren naar de beschikbare informatie die je al met je meedraagt. Wanneer je op verschillende niveaus leert luisteren, ontdek je dat je ook op een andere manier kan reageren dan je gewoon was. Daardoor kan je je volgende stap bewuster kiezen.

In 2008 ben ik Dialogisch gestart vanuit een onvervuld verlangen naar meer. Ik liep zelf vast in mijn rol als HR Manager in de organisatie waar ik werkte. Ik voelde dat ik niet de impact had die ik wilde hebben. Ik voelde dat er meer was, meer mogelijk was, er andere wegen waren die mij zouden helpen écht impact te hebben in mijn werk. Coaching bleek die weg te zijn. Coaching van leiders, teams en individuen.

Inmiddels ben ik omringd door een aantal sterke coaches, bemiddelaars en HR experten die samen de pilaren vormen van Dialogisch. Onze missie is het ondersteunen van individuen en organisaties naar meer geluk en welzijn op de werkvloer.

Mijn persoonlijke inspiratiebronnen, methodieken en rode draad binnen mijn werk:

 • Transformational Presence Leadership & Coaching – Alan Seale (ICF & CTPC—certified)
 • Theory U
 • Hartcoherentie – HeartMath
 • Mindfulness
 • Brené Brown
 • Steven Covey
 • Frederic Laloux – Re-inventing organizations
 • Human Needs Psychology
 • Kerntalenten Luk Dewulf
 • EMDR
 • De kracht van intuïtie

Tot slot: 10 dingen die mijn hart doen zingen

Collage van afbeeldingen die jobcoach Petra omschrijven
Collage van inspirerende natuurelementen

Bij ons kan je rekenen op zorg en kwaliteit.

HeartMath Certified Trainer
Logo van VESB - ACSB - Vereniging van Erkende Stress- en Burn-outcoaches
Logo kmo-portefeuille
Logo VDAB-loopbaancheques