Stress- en burn-outcoaching voor je werknemers

Stress en burn-out, meer en meer werknemers hebben er last van. Merk je dat ook bij de medewerkers van jouw bedrijf en zoek je een manier om hen hierin te ondersteunen? Om de problemen te voorkomen en om klachten aan te pakken? Dankzij stress- of burn-out coaching leren je medewerkers veerkrachtig te worden en beter om te gaan met stress.

Stress op het werk

Op de werkvloer liggen heel wat stresstriggers op de loer. Van krappe deadlines tot vervelende collega’s en moeilijke gesprekken. Omdat de oorzaken van stress voor iedereen anders zijn, is het voor ondernemingen niet altijd makkelijk om daarmee om te gaan. Vaak blijft (overmatige) stress onder de oppervlakte omdat werknemers er niet over durven of willen praten.

Daarom is een individuele aanpak nodig, waarbij het stressniveau van elke werknemer afzonderlijk wordt gemeten. Blijkt een medewerker last te hebben van langdurige stress, dan moet er een alarmbel afgaan, want aanhoudende stress kan tot een burn-out leiden. Bij Dialogisch begeleiden we medewerkers met stress- en burn-outklachten tijdens een individueel traject.

Aan de slag met stress- en burn-outcoaching en hartcoherentietraining 

Stress- en burn-outcoaching

Heeft je medewerker stressgerelateerde krachten? Dan pakken we eerst de bron van de problemen aan. We onderzoeken waar de werknemer energie en rust uit haalt. Daarna brengen we de oorzaken van de aanhoudende stress in kaart om zo gerichte oplossingen aan te bieden.

Hartcoherentietraining

Daarnaast kunnen we hartcoherentietraining inzetten. Het is een efficiënte, wetenschappelijk onderbouwde methode om stress – en dus ook de bijhorende klachten – te verminderen. Aan de hand van de ademhaling kan de medewerker z’n stressniveau doen dalen. De resultaten zijn duidelijk merkbaar en meetbaar! De combinatie van hartcoherentietraining en het aanpakken van de stressbronnen werkt heel effectief.

Heb je een vraag over stresscoaching of de hartcoherentietraining voor je werknemers?

De oorzaken en gevolgen van stress 

Stress kent vele oorzaken: van ingrijpende gebeurtenissen in je leven tot alledaagse situaties, zoals onvriendelijke klanten of verschoven deadlines. Maar ook positieve gebeurtenissen, zoals een promotie, kunnen stress veroorzaken. Dat lees je goed: er bestaan ook positieve stresstriggers. Stress is in essentie zinvol. Het maakt je alerter en geeft je een boost om beter te presteren. Denk maar aan het stressmomentje net voor een speech of een test.

Stresscurve met verklarende woorden

De grafiek toont aan hoe de juiste hoeveelheid stress je prestaties verbetert. Schiet het stressniveau de lucht in, dan gaat het helaas de slechte kant op. Aanhoudende stress leidt tot fysieke en mentale klachten. En het kan uiteindelijk leiden tot een burn-out.

Wil je aan de slag gaan met stress- en burn-outcoaching voor werknemers?