Zeg eens, wanneer geef jij jezelf “expert advice”?

Zeg eens, wanneer geef jij jezelf “expert advice”?

Even zonder “dikke-nekken-gedoe”, want daar draait deze post niet om.

Soms denken we dat een ander het beter weet. We hebben echter veel meer kennis dan we ons realiseren. Iets diep in jezelf dat je richting geeft. Noem het intuïtie.

Vanmorgen had ik een dame in coaching. Omdat ze echt verstrikt zat in haar situatie heb ik haar geholpen op een andere manier contact te maken met haar vraagstuk en met zichzelf de dialoog aan te gaan. Vraag per vraag, antwoord per antwoord kwamen we dieper tot de essentie. Tot de essentie waar het bij haar écht om draaide.

En daar was hij dan… dé AHA ?! Het inzicht dat van zo diep kwam. Ik zag de verbazing in haar ogen, meteen gevolgd door herkenning. Alsof ze diep vanbinnen vanuit haar onderbewuste (h)erkende dat dit het inzicht was wat ze nodig had om de eerstvolgende stap te zetten.

Bij coaching gaat het niet om de expertise van de coach. Het gaat om het vinden van jouw eigen expertise. Als coach help ik jou daarbij door de juiste vragen te stellen. De vragen die je nog niet stelde aan jezelf. Door anders te gaan luisteren naar de signalen binnen in jezelf en vanuit je omgeving. Door anders te gaan denken. En door uiteindelijk ook anders te doen.

Dat is waar ik het voor doe, dié AHA ?! Een aha met een vorm van herkenning en tegelijkertijd diep inzicht. Alsof je diep vanbinnen, in je onderbewuste, al wist dat dit de oplossing was, en je plots weet wat je te doen staat. Er is “no way back”.

Ontdek meer artikels

Wanneer je een antwoord vind op de vraag 'Welke job past bij mij?', geeft je dat een enorme boost.
Loopbaanbegeleiding

Welke job past bij mij?

“Help, ik zie door de bomen het bos niet meer. Welke job past bij mijn persoonlijkheid, mijn talenten en interesses? Misschien kan een beroepstest me

Lees meer »