Welkom, ik ben Petra!

Als coach in hart en nieren en zaakvoerder van Dialogisch, is het mijn missie om mensen en organisaties te begeleiden naar meer geluk en welzijn op de werkvloer.

Ik begeleid je naar meer balans in werk en leven, meer veerkracht en help je te ontdekken waar je werkgoesting ligt. Zo komen werk en leven in balans  en wordt “wat je doet” het verlengde van wie je bent.

Jobcoach Petra, oprichter van Dialogisch

Mijn achtergrond

Mijn achtergrond ligt in de arbeids- en organisatiepsychologie. Daarnaast heb ik een ruime werkervaring als HR Manager en consultant binnen diverse organisaties, en ben ik bijna 20 jaar actief als coach.

Ik hou ervan beweging te brengen bij mensen. Het beste halen uit wat er al is. Want wanneer goesting en talent samenkomen, ontstaat er iets bijzonders.
Binnen Dialogisch kan ik al mijn passies, talenten en ervaring samenbrengen. Ik leid een organisatie, ik kan één op één mooie trajecten begeleiden en kom als consultant en trainer in diverse organisaties. Hierdoor blijf ik voeling houden met alle aspecten die te maken hebben met geluk en welzijn op de werkvloer en kan ik hier actief mijn steentje aan bijdragen.
Bij mij kan je terecht voor coaching, loopbaanbegeleiding, bemiddeling, hartcoherentietraining en stress- en burn-out coaching. Daarnaast geef ik verschillende opleidingen in organisaties.

Mijn achtergrond en ervaring helpen mij om jou te begeleiden in het zichtbaar maken van de beste versie van jezelf, vanuit authenticiteit, goesting en kracht in plaats van aangeleerd gedrag.

Ik krijg energie van

Mensen die hun hart volgen en de volgende stap durven zetten naar hun beste zelf. En dat vraagt vaak veel moed, vertrouwen én loslaten. Wanneer die stap gezet is, en de eerste inzichten er zijn, begint alles te stromen.

Mijn ideale klant / specialisatie binnen loopbaanbegeleiding

Iedereen is welkom: jong, oud, zelfstandige of in loondienst. Ik begeleid mensen van 18 tot 65 jaar. Je bent nooit te jong of te oud om aan je loopbaan of jezelf te werken.

Doordat ik ook actief werk als stresscoach en hartcoherentietrainer, begeleid ik ook mensen waar de loopbaanvraag voor een stuk vanuit stress komt en/of een vraag naar re-integratie. Daarnaast ben ik ook actief als executive coach, waardoor ook zaakvoerders en managers een goede aansluiting bij mij vinden.

Mijn motto als coach

Alles wat je nodig hebt om je beste zelf te worden, zit al in jou. Het is alleen dat we het nog niet altijd zien, of willen zien. Er gaan veel  deuren open wanneer je het pad van je beste zelf inslaat.

Sommige mensen vinden het spannend om naar een coach te gaan. Of iets te veranderen in hun leven of werk. Mijn ervaring is dat hetgeen wat een sprong in het duister lijkt, vaak een sprong in het licht is.
Iedereen verdient het om een keer op een andere manier naar zichzelf te kunnen kijken.
Iedereen verdient een coach.

Leuk om te weten

Ik ben gecertificeerd als Transformational Presence Coach (CTPC). Ik werk graag via transformatie, verandering van binnenuit, en werk vanuit het verkrijgen van zelfinzicht. Het is vanuit dat vernieuwde inzicht dat jij een stap voor jezelf kan zetten. Ik zal je aanreiken wat je nodig hebt, uiteindelijk ben jij het zelf die de stappen gaat zetten.

Contacteer me

Petra Peltenburg
 petra@dialogisch.be
Connecteer met me via LinkedIn

Of boek meteen een afspraak in!

Enkele referenties

Een topcoach met een groot empathisch vermogen en oog voor detail. Ik was verbaasd van hoe snel Petra ‘door me heen’ kon kijken en zo vaak de nagel op de kop heeft geslagen. De verbinding die ze steeds opnieuw probeert te leggen is enorm verwarmend en motiverend. Ik heb mezelf stukken beter leren
kennen, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Ik heb het gevoel een goede en gerichte keuze gemaakt te hebben in de
zoektocht naar een nieuwe job. Dit op vlak van werkomgeving, bedrijfscultuur, intrinsieke motivatie en persoonlijke interesse. Zaken die ik voor mijn sessies met Petra niet erg nauw heb genomen. Zeer dankbaar dat onze paden elkaar gekruist hebben en een dikke pluim voor jou, Petra!

Sarah - Herentals
Sarah – HerentalsPetra werkt vanuit een zeer betrokken aanwezigheid. Ik heb me begrepen gevoeld in mijn rol als leidinggevende en ik heb tools aangereikt gekregen om op een andere manier om te gaan met de zaken die op mijn pad komen. Petra gaat tot de essentie en durft te confronteren wanneer nodig. Ik heb stappen gezet in zowel mijn persoonlijk leiderschap als leiderschap op het werk, waarbij ik een andere manier van leiderschap heb leren kennen. Ik zou iedereen Petra als coach willen aanraden!

Geert - Herentals
Geert – HerentalsPetra luisterde begripvol, gaf me waardevolle inzichten én het nodige duwtje in de rug om een belangrijke beslissing te nemen. Mede dankzij haar kende een moeilijke periode toch een goeie afloop en heb ik heel veel zin om aan een nieuw hoofdstuk in mijn carrière te beginnen.

Sylvie - Antwerpen
Sylvie – AntwerpenAls bedrijfsleider stond ik eerst wat twijfelachtig tegenover loopbaancoaching. De uitkomsten zijn boven mijn verwachtingen. Ik heb terug richting gevonden en daarnaast geleerd hoe ik mijn leiderschap op de juiste manier kan inzetten.
Petra is een coach met betrokkenheid die confronteert en richting geeft. Ik heb mijzelf herontdekt en dat maakt dat ik op een andere manier aanwezig kan zijn in mijn bedrijf en thuis.

Marc - Grobbendonk
Marc – GrobbendonkNa loopbaanbegeleiding bij Petra gevolgd te hebben, heb ik ook nog de hartcoherentiesessies gedaan. Petra is een zalige vrouw. Ze stelt je op je gemak vanaf het eerste gesprek. Het voelt heel natuurlijk aan. De persoonlijke aanpak maakte het voor mij ideaal. Petra voelt snel aan welk type persoon bij haar zit. Tijdens de loopbaanbegeleiding is mij echt duidelijk geworden
welke job mij gelukkig maakt. Dit vond ik voordien een hele opgave. Na persoonlijk wat moeilijkheden te hebben meegemaakt, leek hartcoherentie een logisch vervolg. Dit heeft mij handvaten gegeven om rustiger te blijven in stressvolle situaties. En dat alles in een hele mooie, propere, ordelijke en coronaproof praktijk bij een supertoffe, intelligente dame! Moest je nog niet overtuigd zijn, je kan Petra eerst een keertje opbellen voor een vrijblijvend telefonisch gesprek.

Stef - Geel
Stef – Geel