Gratis loopbaanbegeleiding voor de inwoners van Antwerpen

De coronacrisis heeft veel werknemers onzeker gemaakt over hun loopbaan. Daarom wil de stad Antwerpen mensen die getroffen zijn door de coronacrisis een kans geven op een nieuwe start dankzij gratis loopbaanbegeleiding. Tijdens een traject loopbaanbegeleiding trekt je jobcoach alle registers open om je loopbaan vanuit nieuwe perspectieven te bekijken. Hoe dat in mekaar zit? En of je in aanmerking komt? Dat lees je hieronder.

Eerst even praktisch

Wie?

  • Je woont in Antwerpen of een van haar districten.
  • Je was minstens één dag tijdelijk werkloos tussen 1 september 2020 en 15 oktober 2021, of bent dat nog steeds.

Wat?

  • 4 uur gratis loopbaanbegeleiding bij een erkend loopbaancentrum zoals Dialogisch.
  • Werk of werkte je in de horeca-, toerisme- of evenementensector? Dan krijg je 7 uur gratis loopbaanbegeleiding.

En nog even voor de duidelijkheid: je hoeft dus helemaal niets te betalen. Als je recht hebt op een loopbaancheque van de VDAB, dan betaalt de stad de kostprijs van € 40 terug voor eind 2021. Heb je daar geen recht op? Dan betaalt de stad het bedrag terug aan het loopbaancentrum.

Waar?

Voldoe je aan de voorwaarden? Dan kan je terecht bij een erkend loopbaancentrum. De jobcoaches die aangesloten zijn bij zo’n centrum zijn stuk voor stuk ervaren professionals.

Waarom gratis?

De coronacrisis weegt hard op het werkgeluk en het zelfvertrouwen van werknemers. Misschien raakte je je job kwijt, moest je de hele tijd van thuis werken of veranderde de inhoud van je job helemaal door de pandemie? Of misschien besefte je door de omstandigheden dat je huidige job toch niet helemaal je ding is? Tijd om dat werkgeluk opnieuw te vinden. En zo denkt de stad Antwerpen er ook over, want ze geeft haar inwoners graag een duwtje in de rug. Dat duwtje wordt het beste gegeven door een jobcoach die je helpt om je loopbaan in een nieuw licht te zien.

Wat is loopbaanbegeleiding eigenlijk? 

Samen met je jobcoach ga je op zoek naar antwoorden op alle vragen die je rond je loopbaan hebt. Dus ook alle vragen die tijdens de coronacrisis bij je naar boven zijn gekomen: kan ik in mijn huidige sector blijven werken? Wil ik dat nog wel? Voel(de) ik me eigenlijk wel goed op mijn werk? Geef ik mijn eigen interesses en talenten wel genoeg aandacht?