Het werkgeluk van Fabio

Een complexe schoolcarrière en een loopbaan vol ups en downs brachten Fabio uit Stevoort tot bij loopbaancoach Kristien Jenaer. Na een tocht langs verschillende opleidingen, maakte hij ook in zijn professionele carrière grote veranderingen door. Na elke carrièreswitch leerde hij zichzelf beter kennen, maar verloor hij ook stilaan het plezier in zijn werk. 

Van de horeca naar natuursteenverwerking en administratie

Na een loopbaan van tien jaar in de horeca zei Fabio de onregelmatige uren en het weekendwerk vaarwel. “Ik wilde meer tijd voor mijn gezin.”, vertelt hij over die keuze. “Het was een praktische beslissing met een grote carrièreswitch tot gevolg. Via een vriend kwam ik terecht in een bedrijf dat natuursteen verwerkt. Ik had geen ervaring, maar wel veel wilskracht om die nieuwe job te doen slagen.” Het was ook dankzij die wilskracht dat hij snel hogerop de ladder kon klimmen.

Ondanks het succesverhaal besloot Fabio na een carrière van 10 jaar een ander pad te kiezen, want de samenwerking met vrienden bleek op lange termijn niet evident te zijn.  Opnieuw zonder ervaring, maar met veel goesting startte hij als administratief medewerker bij een familiebedrijf.

De impact van een carrièreswitch

“Tijdens mijn carrière werd ik keer op keer geconfronteerd met het feit dat ik niet genoeg geschoold was voor bepaalde functies in mijn job. Dat knaagde echt. Een carrièreswitch vraagt bovendien veel moed en doorzettingsvermogen. Je kan de stap een paar keer zetten, maar het vraagt zodanig veel energie dat je het meestal niet té vaak wil overwegen.”

Net om die reden stapte Fabio in mei vorig jaar binnen bij loopbaanbegeleider Kristien Jenaer. Fabio had weinig verwachtingen, maar op advies van zijn vrouw gaf hij loopbaancoaching een kans. “Via het traject wilde ik ontdekken welke wending ik aan mijn carrière moest geven om opnieuw elke dag met plezier naar mijn werk te vertrekken.”

 

 

Sterktes, zwaktes en hoe je ermee omgaat

De stap om loopbaancoaching te volgen, bleek de juiste te zijn, vertelt Fabio: “Het traject was zeer interessant. Door de diepgaande gesprekken leerde ik mezelf beter kennen op professioneel vlak. Ik ontdekte mijn sterktes en zwaktes en weet nu ook hoe ik hiermee om kan gaan. Dit helpt me dagelijks om op de werkvloer de juiste beslissingen te nemen.”

Loopbaanbegeleiding laat zijn sporen na in positieve zin. Wanneer ik nu een professionele keuze moet maken denk ik nog steeds terug aan de sessies van toen.

Positief terugblikken én vooruitkijken

Fabio blikt positief terug op het traject, en nog belangrijker: hij slaagt er ook in om positief naar zijn toekomst te kijken. “Dankzij mijn jobcoach heb ik de stap gezet om opnieuw van job te veranderen.”, vertelt Fabio. “Ik werk nu als kelner/barman bij Raineri in Genk. Ik voel me goed tijdens mijn werk en ik heb er opnieuw plezier in. Door mijn jobcoach heb ik ook opnieuw de ambitie gevonden om mezelf bij te scholen en te blijven leren.”

Of Fabio loopbaanbegeleiding aanraadt? “Zeker! Twijfel niet over de impact van jobcoaching, want je haalt er altijd iets uit. Je komt jezelf tegen en vindt de kracht om opnieuw te beginnen.”

Wie nog twijfelt over loopbaancoaching mag daar meteen mee stoppen, want je haalt er ongetwijfeld iets uit.

Wil je ook aan je werkgeluk werken?

Of je nu een nieuwe weg wil inslaan, je huidige job anders wil aanpakken of een uitdagende droom hebt: jobcoaching is er voor iedereen die voor meer werkgeluk wil gaan. Bij Dialogisch vind je loopbaanbegeleiders over heel Vlaanderen. Ontmoet ons team en ontdek een jobcoach in je buurt. Of boek een gratis kennismakingsgesprek waarin je al je vragen over jobcoaching kan stellen.

Ontdek meer artikels

Wanneer je een antwoord vind op de vraag 'Welke job past bij mij?', geeft je dat een enorme boost.
Loopbaanbegeleiding

Welke job past bij mij?

“Help, ik zie door de bomen het bos niet meer. Welke job past bij mijn persoonlijkheid, mijn talenten en interesses? Misschien kan een beroepstest me

Lees meer »