Het werkgeluk van Sarah

Na loopbaancoaching terug op de schoolbanken belanden: dat was het resultaat van enkele coachingsessies voor Sarah uit Mechelen. Na een opeenstapeling van verschillende jobs waar ze zich nooit écht goed voelde, klopte ze aan bij loopbaancoach Veerle. Sarahs doel? Zichzelf beter leren kennen en haar loopbaan kritisch in vraag stellen. 

De zoektocht naar de ideale job

Met een diploma communicatiemanagement op zak, startte Sarah haar carrière als sales advisor bij Telenet. Toen ze merkte dat die functie niet helemaal bij haar paste, bleef ze niet bij de pakken zitten. In een kleiner bedrijf ging ze aan de slag als management assistant.

Durven springen, dat deed Sarah doorheen haar loopbaan wel vaker: “Toen ik merkte dat ik ook in mijn tweede job niet helemaal op mijn plaats zat, startte ik met een lerarenopleiding in avondschool.” Met succes studeerde Sarah af, maar ondanks alle inspanningen bleek lesgeven op een secundaire school toch niet haar ding. Toen ze in het volwassenenonderwijs terechtkwam, vielen de puzzelstukken in elkaar: eindelijk had ze een job gevonden waar ze echt voldoening uit kon halen.

Hoe doorgroeien voor twijfels zorgde

Sarah had eindelijk haar plek op de arbeidsmarkt gevonden. Ze haalde jarenlang veel plezier uit haar nieuwe functie en dat moet ook de directie opgevallen zijn. Sarah kreeg een promotie en werd zo coördinator en trajectbegeleider.

Toen een nieuwe opportuniteit op haar pad kwam en ze de kans kreeg om adjunct-directeur te worden, namen de twijfels toe: “Ik worstelde met mezelf, zowel op professioneel als persoonlijk vlak, over welke keuzes ik wilde maken. Op aanraden van enkele vriendinnen klopte ik aan bij een loopbaancoach.”

Diepgaande gesprekken en praktische handvatten

Sarah startte een traject bij onze collega Veerle Meurs in Mechelen: “Ik sta er nog altijd versteld van wat we allemaal gedaan hebben in die vier keer dat we elkaar gezien hebben. Door middel van een vragenlijst, ingevuld door een collega en vrienden, hebben we mijn profiel in kaart gebracht. Die notities bekijk ik nog regelmatig. Tijdens één van de sessies zijn we ook veel ruimer en persoonlijk gegaan. Veerle heeft me toen zeer krachtige en praktisch handvatten meegegeven om mee aan de slag te gaan.”

“Veerle heeft me echt geïnspireerd. Een van haar quotes hangt nog altijd op het prikbord in mijn bureau, ik kijk er elke dag naar.”

Naar huis met positieve blik op de toekomst

Toen Sarah bij Veerle aanklopte, was ze vooral op zoek naar iemand die met een professionele blik naar haar carrière keek. En dat had al snel resultaat. Naarmate de sessies vorderden, veranderde ook Sarahs blik op de toekomst. Ze werd positiever omdat ze opnieuw mogelijkheden zag om zichzelf te ontplooien: “Ik ben door het traject echt wakker geworden. “Geef het een kans, want het kan je leven veranderen.”

Ondertussen is Sarah met grote onderscheiding geslaagd voor haar master Tolken aan de VUB en is ze nog steeds coördinator en trajectbegeleider: “Ik neem de dingen zoals ze komen. Nu kan ik bij veranderingen makkelijker meedeinen op de golven, wetende dat ik bewust werk aan mijn toekomst. Misschien word ik na mijn studies zelfstandige in bijberoep, maar het zou ook kunnen dat ik toch de rol van adjunct-directeur op me neem bij het CVO. Binnenkort volg ik opnieuw enkele sessies bij Veerle om deze volgende fase voor te bereiden.”

“Misschien word ik adjunct, maar evengoed word ik zelfstandige in bijberoep. Alle wegen liggen open, en dat is een heerlijk gevoel”.

Wil je ook aan je werkgeluk werken?

Of je nu een nieuwe weg wil inslaan, je huidige job anders wil aanpakken of een uitdagende droom hebt: jobcoaching is er voor iedereen die voor meer werkgeluk wil gaan. Bij Dialogisch vind je loopbaanbegeleiders over heel Vlaanderen. Ontmoet ons team en ontdek een jobcoach in je buurt. Of boek een gratis kennismakingsgesprek waarin je al je vragen over jobcoaching kan stellen.

Ontdek meer artikels

Wanneer je een antwoord vind op de vraag 'Welke job past bij mij?', geeft je dat een enorme boost.
Loopbaanbegeleiding

Welke job past bij mij?

“Help, ik zie door de bomen het bos niet meer. Welke job past bij mijn persoonlijkheid, mijn talenten en interesses? Misschien kan een beroepstest me

Lees meer »