Het werkgeluk van Lynn

Jobcoaching is voor iedereen anders. Iedereen heeft een hele persoonlijke reden om ermee te starten, iedereen schrijft een uniek verhaal. Die verhalen delen we graag met jou. Vandaag vertelt Lynn over haar ervaring met loopbaanbegeleiding bij Dialogisch.

Wat is voor jou de aanleiding geweest om loopbaanbegeleiding te volgen?

Toen ik als kleuterleidster afstudeerde, begon ik vol enthousiasme aan wat ik het liefste doe. Samen met kindjes allerlei dingen ontdekken, plezier maken, hen doen openbloeien, hen helpen groeien en gelukkig laten worden. Naarmate de jaren vorderde raakte ik vast in mijn job. Er kwam steeds meer negatieve druk waardoor ik niet meer écht met de kindjes bezig kon zijn. Zo geraakte ik in een negatieve spiraal terecht. Ik kreeg steeds meer fysieke klachten en voelde me niet meer goed in mijn vel. Het leek alsof ik niets goed kon doen. ’s Avonds had ik geen energie meer voor mijn eigen gezin en mijn kindjes en dat heeft bij mij doen inzien dat er iets moest veranderen.

Nadat de huisarts mij Petra had aangeraden, maakte ik meteen een afspraak. Ik kreeg er een combinatie van loopbaanbegeleiding en hartcoherentietraining.

Welke inzichten heb je voor jezelf meegenomen uit de loopbaanbegeleiding? Wat heeft voor jou gewerkt?

Petra heeft me geholpen om in te zien waar ik goed in ben, wat echt belangrijk is voor mij en waar ik het meeste voldoening uit kan halen. Kortom: wat ik nodig heb om helemaal mezelf te kunnen zijn. Het belangrijkste dat ik meeneem uit de loopbaanbegeleiding is dat ik gewoon mezelf mag zijn. Ik moet me niet steeds veranderen en dit ook niet door anderen te laten doen. Wat ik belangrijk vind, wat mij ‘mij’ maakt, is immers helemaal perfect! Ik ben me nu echt bewust van wie ik ben, wat voor mij belangrijk is en wat mij doet schitteren!

Een mama doet met haar kinderen aan kinderyoga

En dan zijn we uiteraard ook erg benieuwd welke stappen je hebt gezet en wat je nu doet/waar je nu staat?

Eind vorig schooljaar nam ik de beslissing om weg te gaan bij mijn oude job. De plek waar ik jaren gestaan had, mijn zekerheid; maar ook de plek waar ik vast liep. Sinds ik deze stap genomen heb, krijg ik steeds meer positieve energie. Ik ontmoet mensen die me echt zien en laten zijn wie ik ben, die dezelfde mening delen en die me bevestiging en energie geven. Hier ben ik heel dankbaar voor.

Doordat ik me terug gefocust hebt op wat echt belangrijk voor mij is, waar ik energie en voldoening uithaal, ben ik opnieuw gaan studeren. Ik volgde de opleidingen ‘kindercoach’, ‘kinderyogadocent’ en ‘babymassage’; zodat ik onze kindjes nog meer kan begeleiden in ‘hun groeien’. In juli start ik mijn eigen praktijk in bijberoep ‘De Parel‘: coaching, yoga en massage voor baby’s en kinderen’. Mijn eigen ‘pareltjes’ geven duidelijk aan dat hun mama nu niet meer altijd moe en verdrietig is, maar vrolijk en dat geeft echt een super goed gevoel! Een bevestiging dat ik de juiste weg opgegaan ben. Zij zijn alvast mijn grootste fans!

“Dankzij de loopbaanbegleiding ontdekte ik ‘de Parel’ in mezelf en ga ik nu ook aan de slag om ‘de Parel’ in onze kinderen te ontdekken en hen te laten schitteren!”

Wat heeft loopbaanbegeleiding voor jou opgeleverd?

Ik kan mij nu terug focussen op de zaken die voor mij echt belangrijk zijn en die me energie geven. Ik heb mijn leven uitgebreid met zaken die me positieve energie geven; die me gelukkig maken.

Welk advies zou jij anderen willen meegeven, die misschien nog twijfelen loopbaanbegeleiding te volgen?

Probeer het zeker uit. Je leert jezelf beter kennen; of misschien zelf zoals ik: de Parel in jezelf voor de eerste keer écht ontdekken en doen schitteren!

Je eigen ervaring delen?

We delen je ervaring met loopbaanbegeleiding met plezier.

Twijfel je over jobcoaching?

Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan, waarbij je via een videocall, telefonisch of al wandelend een van onze coaches ontmoet. Hét moment dus om al je vragen over loopbaanbegeleiding te stellen.

Ontdek meer artikels

Wanneer je een antwoord vind op de vraag 'Welke job past bij mij?', geeft je dat een enorme boost.
Loopbaanbegeleiding

Welke job past bij mij?

“Help, ik zie door de bomen het bos niet meer. Welke job past bij mijn persoonlijkheid, mijn talenten en interesses? Misschien kan een beroepstest me

Lees meer »