Perimenopauze, menopauze en werk: herbekijk het webinar

De impact van de (peri)menopauze op het werk is een thema dat steeds vaker de aandacht krijgt. En terecht, want veel vrouwen worden ook op hun werk uitgedaagd door deze levensfase. Daarom sloegen twee van onze loopbaanbegeleiders samen met een menopauze experte de handen in elkaar om een webinar te geven vol empowerment, waardevolle inzichten en concrete tools om vrouwen te helpen hun welzijn en comfort tijdens de (peri)menopauze te verbeteren. Want de (peri)menopauze is niet alleen kommer en kwel. Het is vaak een fase waarin vrouwen hun eigen kracht herontdekken. Heb je het webinar gemist? Je kan het hier herbekijken.

 

Het webinar over de overgang en werk herbekijken?

Voor degenen die het webinar hebben gemist of de waardevolle informatie graag nogmaals willen bekijken, is er goed nieuws! Je kunt het webinar hier opnieuw bekijken.

Hoe het begon

Toen een van onze jobcoaches, Sandra Peeters, merkte dat ze regelmatig loopbaanvraagstukken gerelateerd aan de menopauze kreeg, voelde ze dat er iets speelde. De menopauze, en perimenopauze (de jaren voor de echte overgang), hebben duidelijk een grote impact op vrouwen. Ook op het werk. Na heel wat research bleek haar vermoeden terecht: 1 op de 10 vrouwen neemt ontslag vanwege de menopauze. Daarbovenop worden veel vrouwen ten onrechte gediagnosticeerd met een burn-out of depressie, terwijl ze eigenlijk worstelen met de symptomen die gepaard gaan met deze levensfase. Een artikel op LinkedIn leidde tot een interview in Knack, veel bewustwording en een interessant gesprek met Inge Delva, expert op het gebied van de menopauze.

 

Waarom een webinar over menopauze en werk?

Sandra voelde al snel dat de tijd rijp was om het onderwerp nog meer onder de aandacht te brengen, bij vrouwen én mannen. Want de (peri)menopauze is niet het begin van het einde, maar juist een periode van weloverwogen keuzes, zowel op het gebied van gezondheid als loopbaan. Petra Peltenburg, jobcoach en oprichter van loopbaancentrum Dialogisch, menopauze experte Inge Delva en Sandra organiseerden samen een informatief webinar op 23 mei 2023.

Het programma van het webinar:

  1. Alle essentiële informatie over de menopauze en wat er in het lichaam gebeurt tijdens deze nieuwe levensfase.
  2. Een diepgaande blik op de symptomen van de overgang en hoe ze het dagelijkse leven kunnen beïnvloeden.
  3. De impact van de menopauze op het werk en de loopbaan van vrouwen.
  4. Het belang van reflectie: Wat wil jij eigenlijk? En wat heb je nodig in deze fase van je leven?
  5. Concrete stappen om te nemen op het gebied van je loopbaan tijdens de menopauze.
  6. Tips en advies over het aanpassen van je levensstijl om het welzijn en comfort te verbeteren tijdens deze uitdagende levensfase.

Uit de vele inschrijvingen en de hoge betrokkenheid tijdens en na het webinar, bleek nog maar eens dat het hier gaat om een thema dat de broodnodige aandacht verdient en waar veel vrouwen zich in herkennen. Vandaar dat we dit graag delen met iedereen die vragen heeft rond menopauze, perimenopauze en werk.

 

Webinar Perimenopauze en werk

We sluiten graag af met een oud Lakota spreekwoord:

Als een meisje begint te menstrueren, ontdekt ze haar kracht
Als een vrouw moeder wordt, gebruikt ze haar kracht
Als een vrouw menopausaal wordt, dan wordt ze haar kracht.

Ontdek meer artikels

Wanneer je een antwoord vind op de vraag 'Welke job past bij mij?', geeft je dat een enorme boost.
Loopbaanbegeleiding

Welke job past bij mij?

“Help, ik zie door de bomen het bos niet meer. Welke job past bij mijn persoonlijkheid, mijn talenten en interesses? Misschien kan een beroepstest me

Lees meer »